Beránek


Patálie s beránkem, kterého jsem díky vlastní blbosti minulý rok pekla bez formy (pamatujete?), se mi tak vryly do zbývajících šedých buněk, že jsem se letos rozhodla žádnou další neobětovat a formu na berana jsem si pořídila už v únoru.
Výtečné vyzkoušené těsto z minulého roku jsem nadšeně nalila do formy, která se mi sice zdála trochu větší k množství těsta, kterým jsem jí naplnila, nicméně poučená, že beránkovi stejně vždycky "vytečou zádíčka", jsem jí šoupla do trouby. A sledovala skrz sklo, jak beran utěšeně kyne... Sakra, proč mu rostou jenom záda, proč ne i hlava? Ano, tušíte správně, po loňském beránkovi (alias bišonkovi ve tvaru boty s tisícem včelích bodnutí) máme i letos postiženého beránka. Ona mu totiž nevyrostla při pečení hlava tak, jak by měla, těsto tedy nedosáhlo až k uchu ve formě a tak na mně po vyklopení zíral beran bez ucha...


Trochu jsme mu tedy opravili fasádu - já ho dozdobila svými připravenými čokoládovými ozdobami a děti na něj namatlaly lentilky. O tom, jak na sebe, na stůl a na podlahu namatlali i čokoládovou polevu raději psát nebudu, při vzpomínkách na úklid mám stále tiky v oku.


Ze zadní strany, kde úřadovaly pouze děti, vypadal poněkud... abstraktně? :)


Je sice trochu postiženej, ale my ho máme rádi i tak. Sežereme ho s láskou :).


Myslím, že příští rok se můžete těšit na další povídání o beranovi. Mám takové tušení, že tohle bude nikdy nekončící velikonoční příběh, že se mi nikdy nepovede a že z něj pokaždé vyleze nějaké prapodivné zvířátko. Letos to byla poražená kráva. Nebo čivava :).

30 komentářů:

  1. Náhodou, povedl se!!! a určitě chutnal

    OdpovědětVymazat
  2. Lentilkama se dá vyspravit všechno, koukám.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá náhodou velmi chutně, co na tom, že je trochu "postižený". Ke kávě nebo čaji bude určitě vynikající (nebo snad byl? u nás se vždycky podobné dobroty hned sežerou)

    OdpovědětVymazat
  4. Musí chutnat dobře. My beránky na jídlo nepečeme. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dlouhá Gádža19. dubna 2014 v 22:29

    Doufám že na mě nepodáš trestní oznámení z rasismu když řeknu že se ti ani trochu nepovedl.

    OdpovědětVymazat
  6. Vždyť je krásný! Ony ty formy jsou takové zvláštní. Kdyby byl příliš krásný, nechtěli byste ho krájet. Já jsem to vyřešila parádně. Měli tady 15 cm perníkové beránky lepené marmeládou, bílým marcipánem polévané, zdobené, opravdu pěkné, tak jsem koupila 3 (á 12,90 Kč) a synové a vnuk budou mít každý svého. Perník mají rádi, sladké kromě vnuka omezují, tak co.   

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera.....ten náš se z vyndavání z formy, chudák, málem nevzpamatoval. Zlomil se mu nadvakrát krk, měl pošramocené boky, a kevšemu se mu ulomily obě uši.....no tragédie. Ale máslový krém to zachránil, a pod tou čokoládovou polevou to naštěstí není poznat.....to je tak, když zkoušíme nové těsto.

    OdpovědětVymazat
  8. Medvěd trpí jakousi beránčí fobií, takže beránky nepeču. Nejí je. Pokud stejné těsto naleju do bábovkové formy, sní to bez reptání. Tuhle záhadu jsem zatím nevyřešila

    OdpovědětVymazat
  9. Náhodou, vypadá vážně mňamózně! Obdivuju lidi, který si beránka pečou, my bohužel kupujeme, protože máma nemůže najít svou úžasnou formu po babičce a novou kupovat nechce.

    OdpovědětVymazat
  10. Pekla jsem letos tři a ani jeden nezústal ušetřen nějaké pohromy. Ať už utržené bříško, nebo roh anebo jak píše Mike zlomený vaz.....a to jsem vymazání a vysypání formy věnovala náležitou péči....ty máš jaou formu že se tak krásně leskne a není umatlaný od mouky? Silikon? Jestli jo tak ho chcííííííííííííí....

    OdpovědětVymazat
  11. [13]: Na hadice se používá (viz americké akční filmy) žvýkačka (bubble gum).

    OdpovědětVymazat
  12. Tvoje nepovedené výrobky ční svou kvalitou vysoko nad mé povedené

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem letos upustila od tradičního miniberánka. koupila jsem formu na zajíce i s plechem, těsto vyteklo, když jsem ušáka chtěl vytáhnout, aby vychladl, popraskal. Po posypání cukrem si mi nezdál, tak jsem ho polila citronovou polevou. Schválně, kdo zítra pozná, co to je?     

    OdpovědětVymazat
  14. jé, ten vypadá fakt hezky! :O :) mi beránky kupujeme :/

    OdpovědětVymazat
  15. [9]:Kdysi jsem pro kluky také upekla ve formě beránka. Takové lehké piškotové těsto. To jsem si dala. Po vyklupení musel zůstat ležet  na podnosu, jinak by se zhroutil. Byl takový lehoučký, že ho kluci spapkali na posezení-udělala jsem mu povrch vlnky ze šlehaného bílku s cukrem a nechala mírně uschnout v troubě, aby ztuhl. Jak jsem zjistila je lepší dělat třené  tukové těsto, lépe drží formu.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak takovýmu beránkovi a radosti dětí při jeho zdobení bych klidně i nějaký ten tik přidala!   

    OdpovědětVymazat
  17. To je zase historka . Náhodou se mi ten první, nepočkoládovaný a nepolentilkovaný moc líbí! Nějaký to ucho sem, ucho tam ... A kdyby nic jiného, na ten příští velikonoční zážitek s berano-krávo-psy se už teď moc těším

    OdpovědětVymazat
  18. Krásný a určitě i dobrý beránek. Příště už to bude s oběma ušima, uvidíš.

    OdpovědětVymazat
  19. Áno, kreáciu z minulého roku si pamätám

    OdpovědětVymazat
  20. A úplne celkom náhodou som sa potkla o recept na treného barančeka, tak Ti ho samozrejme prihrám:

    OdpovědětVymazat
  21. Je krásnej a zcela určitě byl i chutnej. Samý dobrý ingredience .

    OdpovědětVymazat
  22. Jani, na tvý štrapáce s velikonočním beránkem si pamatuju, ale i loni jsi to zvládla se ctí. Letos, jak vidět, taky! Beránek už na první fotce vypadá velmi sošně. Ozdobený čokoládou, polevou a lentilkami, vypadá k nakousnutí. Nařezaný na plátky stejně tak vybízí k smlsání. A koneckonců, byla aspoň sranda...

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, prosim like k teto fotce pokud se libi. Diky :]

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).