Jsem hacker!


Jsem vytočená víc, než kolo štěstí toho zahradnickýho debila z reklamy. A omlouvám se všem, kteří jsou zvyklí na povětšinou slušnější a jemnější způsoby na mých stránkách, ale momentální rozpoložení mojí mozkovny dovoluje, aby šla veškerá slušnost stranou. A není to díky zprávě z České pošty, že můj balík, který jsem si nechala poslat "na poštu", byl neúspěšně doručován na adresu "Na Poštu" a z tohoto důvodu byl uložen na poště. ?????
Ani nejsem vytočená proto, že mi, shodou okolností také Česká pošta, poslala dvě zprávy, v nichž mi oznamovala, že můj balíček se nachází na dvou poštách zároveň. Grrr.
Dokonce to není ani proto, že moje neplánované ozdravné volno se protáhne díky dalšímu vetřelci. Tady spíš cítím bezradnost.

Ve skutečnosti jsem opravdu naprosto ukázkově vytočená tím, že mi byl zablokován můj e-mail. Nikdy mě ani v nejmenším nenapadlo, že by se něco podobného mohlo stát zrovna mně a jak bezradná bez něj můžu být. Od včerejšího dne jsem jako bez jedné ruky - bez všech kontaktů, důležitých dokumentů a e-mailů, veškerá korespondence potřebná k dalšímu vyřízení je v tahu. Byla jsem označená za spamující podezřelou osobu. Ó ano, ani netuší, jak nebezpečná jsem! Ani v Pekle není tolik zloby jako v rozzuřené ženské! Ale nejspíše tuším, odkud vítr vane - zřejmě to bude mít co dočinění s těmi ruskými spamy, které se tváří jako nedoručitelná zpráva odeslaná z mé adresy, posledních pár dní to byly stovky e-mailů denně.

Já mám takovou chuť klít jako můj nebožtík dědeček, to si ani nedovedete představit! Ono totiž jediné místo, na které se mohu obrátit je technická podpora, která má ovšem víkendové volno. Tudíž "údajní hackeři", kterým byl e-mail zablokován a kteří jsou na funkčnosti své schránky závislí, jsou o víkendu v prdeli. Dle informací má technická podpora rozhodující slovo, zda budu odblokována a pokud se tak stane, prý mi poradí, jak se podobnému problému pro příště vyvarovat. Do zadele, jak se tomu mám vyvarovat, když to jsou spamy ode mě pro mě? Jak mám asi zařídit, aby tyhle zprávy negeneroval po půlminutách nějaký ruský robot a neplnil mi tím mojí schránku? Změnou hesla? Neznalá hackerských zvyklostí absolutně netuším, co s tím a jak proti tomu bojovat.

Tak, myslela jsem, že si ulevím, ale nepovedlo se. Jestli jsem měla ještě před chvílí potřebu jenom nadávat, teď už mi to nestačí. Dostala jsem neodolatelnou chuť někomu vylepšit fasádu.

42 komentářů:

  1. Jo tak tohle se mi už taky stalo. Veškeré emaily, které jsem odeslala, se mi vrátily s tím, že prý posílám spamy. Nakonec jediný řešení bylo, že jsem si založila nový email na nové adrese....

    OdpovědětVymazat
  2. Vítej v mém světě stresu :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to ti vážně nezávidím! já sama bych byla bez e-mailu také docela v háji a chápu, že tě to štve.. doufám, že se to v pondělí zlepší:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud máš e-mail na Seznam.cz tak se na ně vykašli. Jsou to podvodníci. Mojí sestře se stalo, že jeden hacker prostě cosi udělal, a prozradilo mu to její heslo od mailu. Seznam.cz má malé zabezpečení. Vážně tě lituju, já bych se taky fakt naštvala, kdyby mi někdo zablokoval účet a obvinil mě z hackerství. Hodně štěstí, doufám, že se to vyřeší. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to k zbláznění. Já jsem technický a počítačový antitalent, takže je to pro mě všechno španělská vesnice, ale je vážně k neuvěření, co se může stát.

    OdpovědětVymazat
  6. Vydrž do pondělí, vztekáním si moc nepomůžeš. Spíš naopak! Hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat
  7. Nic si z toho nedělej. Já měla úplně stejný problém minulý týden. Celý víkend jsem byla bez mailu. Psala jsem jim na stránky s komentáři, tam psali, že problém vyřeší. V pondělí odpoledne stále nic, tak jsem opět psala přímo na technickou podporu, protože ta je v provozu pouze ve všední dny od osmi do šesti odpoledne. Během pár vteřin bez nějakých dotazů či komentářů mi účet odblokovali se zdůrazněním, že si mám změnit heslo. Ano, tak málo stačilo, aby z mého účtu již nechodily cizí spamy. Teď mám klid a pro příště budu vědět, co a jak. No, spíš budu doufat, že se to už nestane, taky by mi vadilo o můj účet přijít.

    OdpovědětVymazat
  8. To se taky může stát? To je děsný. V pondělí na ně dupni. Ruští spameři se cpou naprosto všude...

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, nový design, jo? Pěkný pěkný.....a s tím mailem.....mě by asi kleplo, stát se mi něco takovýho, plně s tebou soucítím, a přeju ti, aby se to co nejrychleji vyřešilo.

    OdpovědětVymazat
  10. Hm..., tak proto ti píšu marně ma mail, chtěla jsem od tebe radu či návod na ten tvůj krásný nový kabátek na blogu, moc se mi líbí, nekopírovala bych, jen jsem chtěla vědět kde a jak jsi byla tak šikovná?

    OdpovědětVymazat
  11. Příjemný jarní vzhled blogu máš, jen v první chvíli jsem koukala nechápavě jak sůva z nudlí, kde jsem se to octla. A s hackery - snad se to vyřeší. Nevím, co bych poradila, sama bych asi byla bezradná. Naštěstí mě to ještě nepotkalo.

    OdpovědětVymazat
  12. Janinko, skutečně zkus změnit heslo na nějaké odolnější. Mě se taky kdysi začaly objevovat nesmyslné mejly ode mě pro mě, ale hned jsem se poptala znalejších a právě změnu hesla mi doporučili. Od tý doby mám pokoj.

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Mockrát ti děkuji, taky se mi chce řvát .

    OdpovědětVymazat
  14. [15]: Díky Kerrio, asi to bude chtít to heslo, mám ho nejspíš u hackerů už profláklé. Jen mi to budou muset odbloknout. Doufám .

    OdpovědětVymazat
  15. Byl bych naštvaný úplně stejně jako ty. Naštěstí se mi to (zatím) nestalo. Držím palce, ať se všechno co nejdřív spraví.

    OdpovědětVymazat
  16. Nestačím žasnout, asi bych byla vytočená, jak z poštovní štrapáce, tak z emailu. Zkus to přes onu technickou podporu, a změň si heslo a dej si je i nějaké delší, je to lepší. Asi ti odblokují email, v tom nebude problém, a kontakty tam snad najdeš také, překopírovala bych si je pronto do toho nového emailu.

    OdpovědětVymazat
  17. Držím pěsti,aby všechno dobře dopadlo.Až budeš dělat nový mejl dej si heslo s kombinací písmen a číslic a dost dlouhý.A jen tak ho nikde neuváděj.Stejně jsou to hajlzlíčci, jak si můžou dovolit zablokovat mejl z jiného důvodu než ze ztrát hesla?       

    OdpovědětVymazat
  18. no když se daří tak se daří, drž se prosím...

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem po víkendu odpoledne byla na řadě hned. Neboj, oni to odblokovájí v podstatě hned, ani mi nepřišlo, že by nějak něco opravdu kontrolovali, taková to byla rychlost. Jen mě pán upozornil na to, abych si zadala nové heslo a v nastavení si zadala jméno kontaktního emailu (nějakého jiného). Já mám dva-osobní a pracovní, tak to nebyl problém:_)Ale právě můj osobní mail mi blokli:_)

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Děkuji, už to polevilo, za některá slova v článku se teď opravdu stydím .

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Jájo, prosím, jaká je adresa tvého blogu? Už několikrát jsem klikala na odkaz, ale hlásí mi to neexistující stránku, není v té adrese nějaká chybička?

    OdpovědětVymazat
  22. [23]:Ohledně neexistujícího webu, taky se mi to občas stává - můžeš zkusit kliknout do ikonky vedle jména, to by tě mělo hodit na profil onoho blogu, jestli by nefungovalo ani toto, tak je blog pravděpodobně smazán...   

    OdpovědětVymazat
  23. Tak takéto niečo strašné sa mi ešte neprihodilo. Neviem, čo by som urobila v podobnej situácii, asi by som bola rovnako pekne na všetko nasratá. Kde máš vlastne založený e-mail? Ja obľubujem g-mail, ale vy máte asi nejaké lepšie e-maily, pretože g-mailu málokto dôveruje. No dúfam, že sa Tvoja situácia vyriešila, ak nie, že sa skoro vyrieši.

    OdpovědětVymazat
  24. Úplně jsem se lekla, že jsem se ztratila a dorazila omylem na jiný blog Ale kytičky jsou moc pěkné, jen se mi po těch tvých mozkových potvorách bude stýskat, líbily se mi

    OdpovědětVymazat
  25. [29]: U našeho Seznamu, mail mi už po dlouhých peripetiích funguje .

    OdpovědětVymazat
  26. [31]: Tak ako som si všimla, vy asi v Česku najčastejšie využívate seznam. A ako Ti to mohli hacknúť? Nechápem...

    OdpovědětVymazat
  27. [32]: Já taky ne, ale poslední dobou to bylo poněkud rozšířené, zjistit heslo k mailu je prý celkem jednoduché. Takže teď ho mám opravdu složitější a snad se už nic podobného nestane .

    OdpovědětVymazat
  28. Tak blahopřeji k znovunabytí emailové schránky. A vidím, že se mám na co těšit...   

    OdpovědětVymazat
  29. [34]: Děkuji, ono vážně stačí změnit heslo na delší a bezpečnější, hlavně hned v počátcích, kdy začnou ty maily chodit :).

    OdpovědětVymazat
  30. [33]: Najlepšie sú vraj také veci v hesle ako výkričníky, hviezdičky a podobne. To je skoro, vraj, nerozlúštiteľné heslo. Nechápem na čo to je tým hackerom...

    OdpovědětVymazat
  31. [36]: Na prudění . To si s těmi znaky zapamatuji, až mi zase rozklíčují heslo .

    OdpovědětVymazat
  32. To vypada na nejaky virus, alebo co To mne raz niekto vliezol na email a zmenil heslo.. a ta neochota, ked sa mi konecne ozvali. Hruza.

    OdpovědětVymazat
  33. [38]: Jo virus, pitomci to jsou .

    OdpovědětVymazat
  34. Janinko, díky za Tvé, sice rozčílené ale emoce. Já prostě miluju, když se někdo nasere a špačkuje. Já jsem od snad narození hulvát. Mám to v genech a vulgarismy jsem sála do podvědomí ještě jsem ani nebyla na světě. Hezky jsem si to naposlouchala od dědy z tatínkovy strany. To byl rozeřvanej hulvát, ale byla s ním sranda a měl i obrovský přehled. Jelikož jsem huba nevymáchaná a kdysi jsem byla označena za kanál, je kolikrát těžké přetvařovat se a hledat vhodná nevulgární slova, kterými bych vyjádřila své rozpoložení. Já mám ráda, když je člověk naštvanej, že to prostě od úst řekne. Jaképak s tím sraní? Zvlášť, když čeština nabízí tak nádherná zvučná a syčivá slova! To je samé "er", "čé"... a na jazyk se to přímo valí, aby to mohlo ven spolu s tím vztekem... Zuření se nemá zadržovat přece

    OdpovědětVymazat
  35. [40]: No nemáš vůbec zač . Já nebývám sprostá, hlavně teď, kvůli dětem, jsem se hodně umírnila. Ale jsem zastáncem toho, že když už to přetejká, musí se to ventilovat, a s tím pak už nic neudělám. Zrovna nedávno jsem v práci spustila vodopád, kdy všichni přítomní zkoprněli a já ztratila pověst nejslušnějšího člověka na pracovišti. No co, přísnost musí bejt!

    OdpovědětVymazat
  36. [40]: Nespamuju, stačilo si změnit heslo a byl klid .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).