Mňaucukroví


"Letos nebude na talíři s cukrovím žádný okatý, zvířecí či jiný ksichtík!" Toto předsevzetí vyplývající z "postěhovacího" šílenství se ukázalo jako silný držák, nicméně ve chvíli, kdy dvě várky plněných ořechů, které nikdy nenaplníte, protože jejich pečení a následné vyklepávání je, hodně slušně řečeno, "nasírací", se vaše mínění velmi rychle změní. Do zmasakrovaných exořechů jsem zamíchala trochu oříškového krému a zkaramelizovaného Salka a zaúkolovala děti, ať navrhnou něco s kukadly, ale tak, aby to nebylo nic, co už jsme měli v letech minulých - tedy žádní ježci, bubáci, myši, čuňata, ba ani vrány a tučňáci. Po krátkém přemítání to vyhrály kočky...

A tak na nás bude z vánočního stolu zírat kočičí armáda, jejíž někteří jedinci vypadají jako kočkokrálíkopsi. Ale jak se říká, v bříšku se to srovná :).


A tady jsou, pro inspiraci, příšerky z let minulých...

26 komentářů:

  1. Ti kočkokrálíkopsi mě teda dostali Ale ti birdíci z vosátek taky,možná že nějaká vosátka změní pohlaví.-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, to byly ještě staré dobré časy, než ses dala na píchání. To bylo ještě v dobách, než bylo "Patlando grande manuále y chutnále" nahrazeno "Pichando grande nechutnále".

    OdpovědětVymazat
  3. Cukroví je kouzelné, je vidět, že i z pokažených kousků lze vytvořit další krásné a chutné věci.

    OdpovědětVymazat
  4. To cukroví je rozkošné, proč si s tím taky tak nedokážu vyhrát.

    OdpovědětVymazat
  5. Proč se nepovedly ořechy? Když jsem je dělávala s bábinkou, tak šly každý rok krásně vyklopit z formy a měly ukázkový důlek. A vůbec mi přijde, že je to cukroví, které se hrozně dobře vytváří. Snad jediný riziko, který je, že je člověk může spálit, ale tak to u všeho, když si nedá pozor. Akorát teda, jak padlo nahoře, osvědčený trik, formičky rozhodně nemýt. Akorát u nás ořechy měly tu chybu, že je pak nikdo nejedl a zbývaly, protože holt neměly výraznou sladkost vanilkových rohlíčků, lineckého nebo čehokoli, co je s čokoládou.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Děkuji, vybrala jsem reprezentativní vzorek kočkokrálíkopsů, to aby bylo vidět .

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní, neřekla bych, že se něco pokazilo, ale že to byl záměr vytvořit takové cukrovíčko.

    OdpovědětVymazat
  8. Aha....tak nejsem v tom ořechovým nasírání sama, z první dávky jsem toho moc nevyklepala a tak jsem ty další cpala tak že nezbylo žádné místo na krém, ale za to jsem je krásně vyklepala....ale nakonec jsem to zvládla i s krémem. A z těch zbytků jsem udělala nepečené kouličky z rumem

    OdpovědětVymazat
  9. Jako správná ženská sis s těmi "zmasakrovanými" ořechy poradila. Já se vždycky nasírala při vyklápění medvědích tlapek, když jsem z nich z poloviny měla drť, ale nikdy mě nenapadlo takovéhle roztomilé patlání. Tlapky prostě nepeču a basta. A ořechy se mi letos povedly báječně.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak sa tu pochechtávam Kočko králiko... Vyvstáva otázka o dôležitosti vzhľadu

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezké, dala bych si, ale dělat by se mi to nechtělo!

    OdpovědětVymazat
  12. plýtvání přísně zakázáno! :) ano - v nouzi jdou i předsevzetí a zásady stranou :) Mňau!

    OdpovědětVymazat
  13. Ty i z "blbého" vosího hnízda umíš udělat událost Kočičinec je přímo výstavní, mňau, vlastně mňam

    OdpovědětVymazat
  14. [7]:[8]:[12]:[13]: Moc vám všem mňaudíky!

    OdpovědětVymazat
  15. Tady se někdo u pečení nenudí. :) Vypadá to parádně. :) Předpokládám, že kdybych za mámou přišla, jestli se nechce piplat s vosími hnízdy takto asi bych byla kopnuta do sedacích svalů a to s pěknou parádou.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezké! Ty kočičky bych hned snědla!

    OdpovědětVymazat
  17. Přeji ti krásné vánoce!!!   

    OdpovědětVymazat
  18. Já si po loňských podobných zkušenostech preventivně koupila silikonovou ořechovou formu od tescomy :) (toto není cílená reklama :) hezké svátky!

    OdpovědětVymazat
  19. Ořechové kočkovité obludky se povedly! Nevím proč se ti nepovedlo vyklepat ořechy (možná je to moukou? nebo tukem, kterým jsi vymazávala? Nebo to bylo klasické "okřtění"nového domova, abys jako nezapomněla?

    OdpovědětVymazat
  20. Viděla jsem je už na AK a hrozně se mi líbily. myslím, že bubáky za rok vyzkouším, protože obyčejné koule nás už začínají nudit :)

    OdpovědětVymazat
  21. [17]: Moc děkuji , jinak mamince docela rozumím, vosí hnízda chutnají dobře i bez zobáku a očí .

    OdpovědětVymazat
  22. To byl vskutku dokonale pestrý zvířecí stůl.. :) (Hmmm.. jen slupnout!)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).