Jak zvýšit návštěvnost blogu? Pomocí špendlíků!


Možná to zní jako naprostá ptákovina, ale v mém případě je tomu skutečně tak. Malé upozornění - tento článek je skrz naskrz chvastounský :).

Po skoncování s blogem o dementních sousedech, který vzal po roce za své poté, co se odstěhovali, jsem chvíli tápala, kam své znovuzrozené stránky směřovat. Nakonec jsem si řekla, že založit blog na něčem, co umím, je docela rozumné řešení a tak přišlo na řadu hraní si s písmenky a o něco později i tvoření. V začátcích mi šlo hlavně o "pochlubení se" a o zvěčnění mých dílek, lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem neměla radost z ohlasů, že se mé tvoření líbí. Postupem času se mi ale začaly kupit dotazy, obzvláště ohledně techniky falešný patchwork a protože mailů a zpráv nebylo málo a já jsem nebyla schopná jednotlivě odpovídat, napadlo mě, že bych mohla zaplnit "díru na virtuálním trhu". A že byla veliká, vždyť i já jsem své patchworkové výrobky vyráběla jen podle obrázků, které jsem nacházela po všem možných internetových, převážně zahraničních, čertech.

Tak tedy začaly vznikat mé první návody, které si začaly nacházet své první tvořílky. Časem se díky oné "díře na virtuálním trhu" staly mé postupy stále vyhledávanější a nyní se díky nim návštěvnost mého blogu pravidelně před Vánocemi a Velikonocemi zvyšuje o několik set procent, za což vděčím hlavně vyhledávačům, na kterých jsem své stránky registrovala. Nebudu vám tu hrát divadlo, že mě netěší, že téměř celá první stránka Googlu je po zadání hesla "Falešný patchwork návod" zaplněná články mými. Taky to cítíte? Jako by tu něco... smrdělo? :)

Vyhledávače měly také na svědomí dáreček, který ale se špendlíky neměl nic společného a který mi byl nadělen o loňském Štědrém dnu. Ovšem pokud jsem si myslela, že článek o skládání ubrousků na vánoční stůl s návštěvností 1100 během tohoto svátku je můj blogový vrchol, hluboce jsem se mýlila. Díky tlačítku "To se mi líbí", které jsem u svých článků povolila s nástupem své "Fejsbůkové éry", se vám může stát, jako mně letos, třeba toto...


Logicky vyvozuji, že tvořivé osůbce s mnoha dalšími tvořivými přáteli se zalíbil můj článek s patchworkovým návodem a tlačítková šuškanda se rozjela na plné obrátky. Trvalo čtyři dny, než se vše vrátilo do neinfarktového normálu, ovšem první den a 4700 návštěvníků mi z paměti už nikdo nevymaže. A za to vám díky!

Ale aby to nevypadalo, že jsem jen vytahovačka žvejkačka (a tak jo, jsem :)), vězte, že veškeré mé tvoření bylo dělané s láskou. Případná vyšší návštěvnost je více, než milá, o tom není třeba pochybovat, ale zcela jistě není na prvním místě a ani jsem za tímto účelem stránky nezakládala. Pro mne je nesmírně důležitá zpětná vazba, vážím si čtenářů, kteří se na mé stránky vrací pravidelně, se kterými se znám tak, jako kolikrát ani ne se sousedkou od naproti a ke kterým chodím i já na kukandu. Vážím si každého komentáře, každé zprávy, každého emailu. Na každý dotaz se snažím srozumitelně odpovědět a každé prosbě vyhovět, i když to někdy trvá, páč nejsem chobotnice :). Ale to poděkování, které pak přijde, věřte-nevěřte, vážně zahřeje.

A proto vám všem - blogovým přátelům, fanouškům patchworku, tvořílkům či náhodně zabloudivším posílám virtuální poděkování a přání, aby se vám u mě líbilo a vždy jste si našli kousek toho svého. A to přáníčko patří tak trochu i mému blogu, protože zanedlouho oslaví třetí narozeniny a opustí tak roztomilá batolecí léta. Takže ještě jednou - díky vám všem! :)


Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

29 komentářů:

  1. Poděkování , a to obrovské, patří Vám!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. i já patřím mezi ty co zabloudili k tobě,a velký obdiv nad tvojí šikovností   

    OdpovědětVymazat
  3. Jak už jsem mockrát napsala, hold jsi holka šikovná A taky tvořivá a vynalézavá

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, tak to teda gratuluju, tomuhle se říká úspěch. A chápu překvapení. No jo, mně se tohle nejspíš nikdy nepodaří...

    OdpovědětVymazat
  5. Já sem chodím celkem pravidelně, tvé tvoření se mi líbí. Něco na tom bude o tom tlačítku a hlavně o určitém tématu. Měla jsem kdysi gastronomické články o krajových specialitách. Byl tm také oukrop. Napsala jsem článek s názvem Víte, co je oukrop? Dodnes v přehledu návštěv vidím, že ten článek lidi vyhledávají a čtou. Také jsem si to vyzkoušela a zadala do googlu slovo oukrop a vida: objevil se ten můj článek a s tím i blog Ruža z Moravy. Náhoda, ale pěkná, ne? Ono v tom článku je receptů krajových více, komentářů tké dost, takže se číst dá. To je asi takový základ- zaujmout, viď? Tobě se to povedlo šikovností rukou ještě bohatěji a já mám zase prima společnost s různými náměty v Kavárně u Ruži, otvírané každý měsíc. Tam si lidé povídají, navazují kontakty s blogery, radí si, odkazují se na zajímavé blogy.

    OdpovědětVymazat
  6. To je hřejivé, když koukám vedle, že máš dnes 230 návštěv! Inu, když je někdo takový šikula jako ty - není divu!

    OdpovědětVymazat
  7. Dóbrýýý....gratuluju! Mě to moje píchání víc frčí na fb než na blogu....Dneska jsem tam dala do jedné skupiny fotky a za chvíli tam bylo skoro 60 komentů a vypadá to že budu mít hned jednu zakázku! Placenou!!

    OdpovědětVymazat
  8. Tedy to jsem ještě neviděla! Jsi dobrá, dobrá,dobrá!

    OdpovědětVymazat
  9. Ani se ti nedivím, to potěší každého.Také se mi zvyšuje kolem vánoc, ale tvých výšin jsem dosáhla pouze jednou,kdy jednu techniku ukazovali v receptáři a já mám návod.Tak ti přeji:jen tak dále!!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. I mě při pohledu na tvoje tvoření přepadla tvořící nálada a už jsem spáchala patchworkový zvoneček. Taky jsem ti udělala reklamu a navnadila i někoho dalšího. S blížícími se Vánocemi to bude ještě aktuálnější. Inspirace od tebe prýští široko daleko

    OdpovědětVymazat
  11. Ať píchám, jak píchám, tolik návštěv nikdy mít nebudu...

    OdpovědětVymazat
  12. Janinko, já se tvé návštěvnosti vůbec nedivím. Jsi jeden z mála lidí, kteří umí nejen hezky psát, ale k tomu jsi ještě naprosto bezkonkurenčně šikovná a nápaditá mladá dáma.

    OdpovědětVymazat
  13. [1]:[2]:[3]: Velmi vám děkuji, takovýchto komentářů si opravdu nesmírně vážím...

    OdpovědětVymazat
  14. Janinko, jsi jedna z nejšikovnějších ženskejch, co znám, tak jaképak červenání. Nejen, že se ti líhnou v té tvé mozkovně nové a nové nápady, máš neuvěřitelnou výdrž a trpělivost, navíc je s tebou legrace. Takže gratulace. Trošku se mi stýská po těch "píchacích" názvech. Chápu, že na to se tvořilky asi nechytaly! Falešný patchwork je takový seriozní

    OdpovědětVymazat
  15. Mě se u tebe Janinko taky moc líbí. Ne, jenom kvůli tomu, jak si šikovná, ale i kvůli tomu, jak hezky a mile píšeš, chodím se sem často kochat a obdivovat, cos zase vymyslela. A máš pravdu, návštěvnost zajisté potěší, co si budeme namlouvat, ale myslím, že daleko důležitější je zpětná vazba, myslím komentáře, alespoň teda pro mě... Tak že tříletému blogu gratuluju a tobě jakbysmet....   

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Převeliké díky ! Sakryš, to seriózní u toho patchworku mi nějak nesedí, si připadám hned tak nějak divně... Že bych se vrátila k tomu píchání? .

    OdpovědětVymazat
  17. Janinko, já ti to přeju! Protože ta úžasná návštěvnost je zasloužená. Znám tvůj blog ještě z doby, kdy ti bylo krušo a smradi sousedé ti (i tvé rodině)dělali peklo ze života. Naštěstí se stal zázrak a ty sis mohla vydechnout. A dát svému blogu nový kabátek a nové myšlenky. Tady je vlastně vidět, co v tobě je, jaké báječné nápady máš, jakou fantazii - a to vše bylo utlačené těmi sousedskými naschvály. Jo když je člověku úzko, těžko má tvořivou náladu.

    OdpovědětVymazat
  18. objevila jsem váš web náhodou a úplně jste mě nadchla. Já jsem zatím jen "zaháčkovaná" a tak dělám čepičky a panenky a různá zvířátka a vzhledem k finanční situaci tím budu řešit asi vánoce a tak jsem hledala inspiraci a úplnou náhodou jsem objevila falešný patchwork. Je to úžasné a vaše návody jsou super. Rozhodně ten věnec letos na vánoce budu mít! DĚKUJI ZA VAŠI INSPIRACI

    OdpovědětVymazat
  19. ahojky, vidíš, jak je píchání důležité

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Vendy, mockrát ti děkuji, tvého komentáře si nesmírně vážím. Jsi jedním z mých oblíbených blogových přátel, které znám už léta a kteří mě v těch těžkých chvílích podporovali a kteří mě dokázali i rozesmát .

    OdpovědětVymazat
  21. Janinko,sice máš článek již z října,ale já jsem k Tobě naběhla od Marušky z blogu=vše co mě baví==doslova jsi mě dostala s tím petchvorkem.Jsi šikulka a doufám,že dovolíš,abych si dala i Tebe do oblíbených.Moc zdravím a jdu ti to tady ,,krásně a krásné věcičky projít,,

    OdpovědětVymazat
  22. [24]: Mockrát děkuji a vůbec mi to nevadí, hned, jak se vrátím do normálu, určitě zajdu na kukandu :).

    OdpovědětVymazat
  23. Ja som zo Slovenska ale učím sa od vás máte skvelé nápady a hlavne perfektné postupy aj pre začiatočníkov takže to fakt musí pochopiť každý.Zatedy si vyrábam sama pre seba a do rodiny len tak pre radosť.Momentálne sa snažím o veniec ale došli špendlíky a u nás v meste majú nejaký problém zo zásobovaním všetkého na patchwork    alebo všetci patchworkujú.Teším sa na ďalšie vaše výtvory

    OdpovědětVymazat
  24. [26]: Mockrát vám děkuji, jsem opravdu ráda, že moje návody, i když dílka v nich nejsou dokonalá ani trochu, pomáhají . Co se týká špendlíků, vůbec se nedivím, že nejsou, komunita špendlíkopíchaček je opravdu veliká.

    OdpovědětVymazat
  25. ...ten úvod mi trochu pripomína mňa...keď som bola malá, stále som počúvala, aká som nešikovná,že zo mňa nič nebude a preto, teraz keď sa mi niečo podarí, hneď to vycapím na net....nech ma ľudia pochvália....        je to pre mňa ako droga       

    OdpovědětVymazat
  26. [28]: Skvělý komentář , pro mně to tedy droga není, ale radost to udělá, ne, že ne .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).