Falešný patchwork - svícen podruhé...


...aneb jak může pořádný bordel za další Janinkovský nápad...:)


To se vám má tak. Poslední dobou jsem více nervózní, než bývá obvyklé a okolo žaludku mám takový divný pocit. I když "divný pocit" asi nebude to správné slovní spojení pro "Do prdele, to nedáme, asi budu zvracet, já uteču!"

Nezasvěcení by tyto symptomy mohli připisovat těhotenství, zasvěcení možná tuší, že to vše má příčinu v neúprosně se blížícím stěhování. Ačkoliv se snažím, aby naše domácnost vypadala a fungovala v rámci možností normálně, volně přeloženo to znamená, že všechny krabice a nový nábytek je obestavěn po obvodu všech místností, tedy tak, aby se jimi dalo projít, sem tam se najdou záškodníci, kteří mi to chtějí mermomocí překazit. Třeba náš druhorozený, který měl nutkavou potřebu se ve školce skamarádit s nějakou bakterií, takže abych ho měla doma nemocného na očích, musela jsem, chtě nechtě, rozložit naší prehistorickou sedačku v obýváku, která mi ukousla notný kus prostoru. Do toho, díky báječnému teplotnímu spínači ignorujícímu náš byt na severní stranu, se přestalo v domě topit, v ložnici se opět udělala plíseň a objevili se ti hnusní brouci. A tak teď spolu všichni tak hezky bydlíme v obývacím pokoji, který neplesniví, kde žádný hmyz není a kde je největší teplo. A také kde je momentálně nejméně k hnutí, protože se sem nastěhovaly i hračky z pokojíčku :).

O plném vytížení by mohl mluvit i parapet našeho okna v obývacím pokoji, který se, jako jeden z mála, zatím ještě nerozpadá, a tudíž ho mohu používat jako odkládací plochu, převážně na svoje bordeltvoření. A tak v rámci "uklízení" odkládám, pošoupávám, smrskávám a skládám, abych využila maximum prostoru, a HELE, CO TO JE? TO NEVYPADÁ VŮBEC BLBĚ! :)


A pasují k sobě, jako by pro sebe byli stvoření! Tak teď to ještě zrealizovat...


Chvíli mi to, pravda, trvalo, ale když byl rychlověnec na světě...


...stačilo jen zandat svícen s voňavou skořicovou svíčkou...


...a zkušebně zapálit. Myslím, že když už nic jiného, tak alespoň tohle bude v "novém doma" v čase předvánočním fungovat. A ještě jedno plus to má - je po nervozitě, asi budu muset do stěhování permanentně tvořit :).


Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

29 komentářů:

  1. Nádhera. Není nad to něco vlastnoručně vytvořit Hodně klidu a štěstí do nového stěhování!

    OdpovědětVymazat
  2. No pááni... supr nápad a nádherný!

    OdpovědětVymazat
  3. Výborný nápad! Prosím tě jaká je to barevnost? Mě to připadá jako šedá a strášně dlouho už po šedých stuhách pátrám a nemůžu se dopátrat a tvrděj mi že prostě šedivé nejsou. Při tom je vídám normálka na výtvorech ostatních šikulek. Taky mám nápad na svícen ale ještě něco jiného, ale tohle je skvělej nápad, asi si ho udělám na stůl k vánoční večeři....

    OdpovědětVymazat
  4. Krušné chvilky a v tom nádherný nápad

    OdpovědětVymazat
  5. Když to k sobě pásne, tož se holt nedá nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že tvoření se někdy může jevit jako účinná terapie. V novém domově bude věnec-svícen dělat určitě parádu. Hodně štěstí a ať se vám v novém hezky bydlí! Brouci a plíseň určitě nejsou dobrými spolubydlícími.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to moc krásné. Obdivuji trpělivost. Jednou jsem takhle udělala jednu kouli a stačilo mi to.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásná práce :), jednou to taky zkusím (až budu mít víc času než hodně málo )..

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, bezva nápad. Hned v pondělí jdu shánět věneček.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkná práce. Na tohle bych nebyl ani šikovný ani trpělivý.

    OdpovědětVymazat
  11. su to velmi krasne veci urcite sa vam budu pacit

    OdpovědětVymazat
  12. Když jsme se naposledy stěhovali,byla jsem z toho bince kolem sebe tak vynervovaná, že jsem pletla ponožky. Tvůj svícen je ovšem nepoměrně hezčí

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Děkuji :), někdy se stane, že to člověka nechytne .

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera Janinko, to je pěkný počátek do nového bydlení..krása

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný! Pěkné barvičky ladící k sobě.

    OdpovědětVymazat
  16. jo náhoda je blbec a má na svědomí spoustu věcí - hergot, nemám já někde svícen na čajovou svíčku? "obručí" mám zásobu držím pěsti, aby stěhování proběhlo v pořádku a již brzy byl dostatek prostoru pro všechny a na všechno

    OdpovědětVymazat
  17. V sobotu večer jsem ti tu věnco-svícen chválila, nešlo to uložit a pak blog zkolaboval (nebo můj počítač?)Každopádně moc se ti povedl. Je dobré zaměstnat ruce, než podléhat stresu ze stěhování. Doufám, že už je prcek v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  18. [22]: Děkuji ti mockrát, prcek je zatím v pořádku .

    OdpovědětVymazat
  19. Přidávám i svůj obdív  nad šikovností autorky a poděkování za tyto krásné stránky, kde se s námi podělila o tolik krásných věci. Moc děkuji a přeji ještě dlouho šikovné ruce a tvoření další krásy. Lidka

    OdpovědětVymazat
  20. [28]: Velmi vám děkuji za milé řádky a přeji hodně štěstí v novém roce !

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).