Úkoláček a poslední píchání


Zbožňuju, když otevřu na konci týdne třeťákův úkoláček a čtu "AKCE NA PŘÍŠTÍ TÝDEN" s padesáti vykřičníky pro zdůraznění. Většinou tam není nic, co by mě enormně zaskočilo a s čím bych se nevypořádala, ovšem když přijde na řadu oslava Vánoc, jara nebo Velikonoc, respektive týden či dva před nimi, dají se tam nalézt hotové perly. Minulý rok touto dobou děti dostaly za úkol vyrobit herbář s pěti vylisovanými exempláři. U nás, v horách. Tenkrát jsem zaúkolovala "nížinné" příbuzné a jako nejhorší variantu jsem měla v záloze květinářství. Letos mají jinou paní učitelku, leč s neméně stejně velkým smyslem pro humor, zítra si děti mají přinést kytici březových větviček, ze kterých budou dělat velikonoční věnec. Můžete mi někdo prosím říct, jak mám poznat, kde se pod tou tunou bílých sraček skrývá březové větvoví? Už se neskutečně těším, až odpoledne, kdy třeba přestane trochu chumelit, vylezu ven s nožem, dvěma dětmi v závěsu a budeme si hrát na detektivy. Třeťáčka jsem ale dopředu upozornila, že jakmile narazím na cokoliv, co půjde alespoň trochu ohýbat, řežu to, bříza nebříza...

A tohle už je ono zmiňované poslední letošní píchání. Ještě přidělám očko a dveře od bytu nebudou působit tak dveřovatě :).
Nadšení tvořílci najdou návod na výrobu věnečku ZDE. A když se tím budete chtít chlubit, tak si neberte příklad ze mě a nejdříve si před focením upravte případné stuhy nakřivo :).


P.S: A jak dopadlo hledání březových větviček? Nakonec máme mix březových a vrbových, ale byly to porodní bolesti. Narazily jsme na tři břízy - dvě z nich byly naprosto nepoužitelné, neboť větve byly asi šest metrů nad zemí... :)


...ke třetí jsem se dostala skrz půl metru neprošlapaného sněhu a abych alespoň něco ulovila, musela jsem skákat s nůžkami do výšky. Ano, vypadala jsem jako idiot. Ještě, že to bylo u řeky a rostla tam vrba.

Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

34 komentářů:

  1. Paní učitelka je tedy velmi akční a má úžasné nápady

    OdpovědětVymazat
  2. Řežu to bříza nebříza , to bude asi dost zajímavé..

    OdpovědětVymazat
  3. Řekla bych, že ty halouzky se budou hledat o něco lépe, než loni kytičky. Ještěže paní učitelka nechce čerstvé jahody

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus se orientovat podle kmenů. Pokud tedy u vás nejsou stromy zapadané až ke korunám

    OdpovědětVymazat
  5. Břízu poznáš podle bílého kmene. Já jsem teda trpělivá,ale tenhle věnec nevím.Chce to ale zkusit.

    OdpovědětVymazat
  6. Zeptej se ve finské sauně. Tam se březové proutí prý používá.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten věnec je nádherný, moc se povedl. Při představě, jak skáčeš pod stromem, abys splnila přání "paňčelky" a ulovila větev, jsem se smála. Učitelka - to je diagnóza. Vzpoměla jsem si na učitelku, kterou měl můj syn ve třetí třídě. Ta si nejen vymýšlela blbiny, ale libovala si v psaní poznámek. Mému synovi nestačil vedle žákovské knížky jeden notýsek, měl pak i druhý. Vzpomínám na její slovní výlev: "Poté, co dostal dostatečnou z matematiky, měl z toho velkou legraci a radoval se." Musela jsem se tehdy hodně držet, abych jí neodpověděla, že se radoval proto, že neměl nedostatečnou.

    OdpovědětVymazat
  8. Věnec je moc krásný. Nvěřím, že bych ho tak precizně dokázala napíchat, proto se raději zdržím pokusu....

    OdpovědětVymazat
  9. Teď jsem se teda zasmála při popisu lovu větví. No hlavně, že úkol splněn. Píchání je překrásné, parádní kombinace barev

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: To ano, ony paní učitelky všeobecně jsou vůbec tak nějak akční. Už v mateřské školce by, nebýt prázdnin, slavily snad i upálení Jana Husa...

    OdpovědětVymazat
  11. Když ještě pár dnů počkáš, tak těch šest metrů sněhu připadne a potom budeš řezat březové větvičky přímo u obličeje.

    OdpovědětVymazat
  12. Jinak mi ta výroba věnců připadá trochu morbidní. Tak nějak pořád za tím vidím ty věnce položené u katafalku v krematoriu.   

    OdpovědětVymazat
  13. Kam jen jsem dala ty polystyrenový korpusy na věnec a nevánoční barvy stužek?

    OdpovědětVymazat
  14. Tvůj lov na březové proutí pobavil, ona k vám pančelka dojíždí z doliny, nebo dokonce z teplých krajin, že nemá pražádnou představu o místní realitě?

    OdpovědětVymazat
  15. U řeky kromě vodníka vždycky najdeš vrbu.

    OdpovědětVymazat
  16. Věneček je teda super!!!! Ten popis hledání větví - bříza-nebříza-je taky bezva.ještě jsi za ten nápad ,,suprovej,,nařezat té úče. 17- taky může najít i podvodníka,nebo né??

    OdpovědětVymazat
  17. " Mám pocit, že jsem snad bez mozku !

    OdpovědětVymazat
  18. [15]: A tak hledejte a hledejte...

    OdpovědětVymazat
  19. Nelehký úkol' Ale zvládla jsi to se ctí. Navíc jsi vytvořila parádní věncovou ozdobu! Píchání ti prostě jde, Jani...   

    OdpovědětVymazat
  20. [22]: Nelehké úkoly jsou pro mně výzvou !

    OdpovědětVymazat
  21. Máš můj obdiv To já bych se na paní učitelku raději vykašlala, protože by mě za prvé zajímalo, jak budou vyrábět z větviček věnec a za druhé bych ji radila, aby si zkusila najít si v takovém počasí větvičky břízy Ale ty se nevzdáváš ;) Velikonoční věnec je nádherný, jen aby ho někdo z těch dveří náhodou omylem nevzal, to víš, ono se to na tom háčku přímo nabízí Ne, vy určitě nemáte v domě takové kleptomany, což?

    OdpovědětVymazat
  22. [24]: Normálně to dětičky smotaly a byl z toho "věnec" .

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Jseš holka odvážná a výzev se nelekáš!

    OdpovědětVymazat
  24. Ještě že už nemám děti školou povinné. Také mne napadlo, odkud paní učitelka dojíždí. Nebo možná chodí tunelem.

    OdpovědětVymazat
  25. [27]: Já bych řekla, že paní učitelka bydlí ve stejném městě, možná ještě ve větší nadmořské výšce .

    OdpovědětVymazat
  26. Učitelka: Přineste kytici březových větviček.

    OdpovědětVymazat
  27. [30]: Elisis, já z tebe prostě nemůžu, já tě tady nemít...

    OdpovědětVymazat
  28. [31]: Ano, co by sis beze mě počala Doufám, že se Ti obrázek zobrazil, mě totiž na jiném počítači ne, kdyby něco, tady znovu: http://2.bp.blogspot.com/-rmCPqyN6Mww/USSelySE-nI/AAAAAAAAAwM/W_dS__nPWqw/s1600/Challenge_accepted.png ....   

    OdpovědětVymazat
  29. Proč to sakriš nejde? Vždycky, když to hodím do komentáře, "Page not found", ale však, ty jsi šikovná a zručná a najdeš si to popřípadě sama, no ne?

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).