Domácí zmrzlina


Týden před Štědrým dnem jsem důrazně kladla na srdce mojí mamince, která u nás měla vánoční svátky strávit, aby zásadně nic nevozila, že tu bude všeho opravdu dost.

"No ale to přece nejde, alespoň něco!"
"Tak víš co? Přivez pár oříšků a trochu ovoce, třeba nějakýho exota, ale nic víc, jasný?!"

Maminka opět dostála své přezdívce "Pojízdná prodejna" a přijela s kufrem... A protože jsme pod stromečkem našli zmrzlinovač a ovoce bylo jako pro školní jídelnu, udělala jsem svojí první exotickou zmrzlinu. Potřebovala jsem na ní:

400 gramů ovoce
200 ml 31% šlehačky
200 ml smetanového bílého jogurtu
120 g cukru (každý si může ubrat nebo přidat dle chuti či sladkosti ovoce)

Nejprve jsem rozmixovala ovoce a směs propasírovala přes síto. K ovocné hmotě jsem přidala šlehačku, jogurt a cukr, promíchala, přelila do zmrzlinovače a zapnula dle návodu. Po půl hodině byla nadýchaná zmrzlina na světě :).


A jak chutnala? No, jak bych to řekla... nemáte-li po ruce jahody a nechcete si hrát na Marušku z pohádky O dvanácti měsíčkách, vezměte jedno mango, osm liči a dvě tamarilla, smíchejte s výše uvedenými ingrediencemi a máte jahodovou zmrzlinu v poněkud luxusnější verzi :). Byla vážně báječná! :)

23 komentářů:

  1. Mňam, mám na ní hroznou chuť! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to lákavě, ale teda tu druhou verzi s tím liči, mangem a taky To by byla trošku netradiční zmrzlina a já radši tradiční, ale za ochutnání bych nic nedala.

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel, dneska platí víc než kdy dřív, že domácí je holt domácí. Ty kupovaný zmrzliny a nanuky jsou napoblutí, a když se podíváš na složení, tak se ani není čemu divit.

    OdpovědětVymazat
  4. jééééééééé, já se lekla, kam jsem to vlezla, s novým rokem nový "neuronový" kabátek, paráda, moc příjemná je i barva, dobře se mi na ní čte, neoslňuje.

    OdpovědětVymazat
  5. wow - tady se to změnilo :) páni, váhám půl roku nad pořízením tohoto "zázraku", další argument pro díky Janince :) díky Bože, já mám na něco chuť

    OdpovědětVymazat
  6. Pozoruji zvláštní mezidruhovou příbuznost: Efekt pavlovských psů funguje i na čerfy

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, tu bych si hned dala Musela být opravdu výborná. Takové naschvály nám dělat

    OdpovědětVymazat
  8. [11]: Já bych vsadila na genetické mutace. Občas to pozoruji i u sebe .

    OdpovědětVymazat
  9. To je drsný, topoří se mi chuťové pohárky !

    OdpovědětVymazat
  10. Domácí  zmrzlinu taky dělám, je to úplně něco jiného než z obchodu

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to lahodně, málem jsem si naslintala na klávesnici. Mám zmrzlinový strojek, nádoba se musí strčit do mrazáku na několik hodin a pak se do ní dají ingredience a ve víku jsou metly, kterí zmrzlinu vyrobí. Přiznám se, že naposledy jsem v ní dělala zmrzku v létě.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já taky úplně slintám, to musí být hodně dobré.. a máš pěkný nový převleček..

    OdpovědětVymazat
  13. [18]: Děkuji ti, to máme asi strojek úplně stejný, na léto se těším, budou z toho prima Mrožíky .

    OdpovědětVymazat
  14. [2]: Ještě bych doporučoval místo té šlehačky tam přidat raději smetanu, přece jen je o něco zdravější :)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).