Tlustý nudle


Na polici v kuchyni (tedy pardon, vlastně na úžasné dřevěné konstrukci, kterou mi postavil manžel :)) už nějakou dobu leží voňavý balíček s kořením. Některé druhy znám, některé jsou mi naprosto neznámé a o některých jsem slyšela, ale neměla možnost je ještě ochutnat. Doposud jsem se na krabičku jenom koukala, tedy až dodnes, kdy jsem se odhodlala koření otevřít (normálně mi to bylo líto!) a ochutit s ním domácí těstoviny.
Otevřela jsem čtyři balíčky, kari, papriku, šafrán a luční kmín. Překvapilo mě, že chuť i vůně tohoto koření je úplně odlišná od toho, co se prodává u nás v obchodech. Tedy kromě šafránu, který byl doposud mým chuťovým buňkám utajen a tak nemohu posoudit, jestli takhle vážně voní i chutná...


Za barem II #52: Domácí těstoviny
Zadání dvaapadesátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).

Domácí těstoviny jsem vyráběla podle klasického receptu, co mě naučila babička - "na 100 gramů hladké mouky dej jedno vejce a špetku soli". K těstu jsem ještě přidala trochu onoho koření, vyválela a nakrájela. Oficiálně se tomuto tvaru říká tagliatelle, já tomu říkám "tlustý nudle"... :)

Hromádky od shora po směru hodinových ručiček - bez koření, s lučním kmínem, s paprikou, se šafránem a s kari. V originále to bylo trochu více barevnější, než na fotografii...


Pak jsem těstoviny doměkka uvařila, přidala je k osmažené směsi jarní cibulky, rajčat, salámu a nivy a o večeři dnes bylo postaráno...:)

15 komentářů:

  1. Takhle mi teda dělat chutě :) Já zkoušela hodně koření, ale raději se krotím, ono často to není zdravé :) Chválím, jen bych vzala lžičku a za chvíli už by nic nebylo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som do korenia úplné pako, takže o snahe s ním niečo uvariť sa ani nedá hovoriť. Ale viem, že pri indickej kuchyni sa zaužíva niečo ako: "troška tohto korenia a troška tohto, ale čo, napráskam to tam!" Takéto jedlo si rada vychutnám, ale varenie rada prenechám niekomu inému.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý nápad s tím kořením!!Rozhodně to vypadá netradičně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle! Můžeš si takových nudlí nadělat do zásoby a smíchat vždy jen dva druhy - neutrální a ochucené. Aby to nebyl chuťový myšmaš...

    OdpovědětVymazat
  5. Bill  Pitelka - kuchař z Armády  spásy

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Ono záleží, jak které, už se těším, až si "čmuchnu" k těm ostatním druhům .

    OdpovědětVymazat
  7. Ooo no nikdy by mě ani nenapadlo, že může z nudlí vzniknout malé umělecké dílo. (Teda napadlo, protože jsem si naprosto krásné těstoviny přivezla z Itálie, ale ne, že se dají vyrobit i doma. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ono se říká, že bez koření není vaření. Občas vytvářím zelené nudle do kterých dávám bylinky.

    OdpovědětVymazat
  9. Teda Janinko, ty jsi neuvěřitelná! Nad výrobou domácích těstovin jsem snad ani nikdy neuvažovala a ty je tu vyplodíš jen tak mimochodem - a ještě úžasně barevné a zcela jistě i velmi chutné! Tleskám a obdivuju! Jo a taky slintám, ačkoli po večeři

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: Děkuji ti , u nás máme v obchodě za výlohou také pravé italské těstoviny, proti těm jsou moje nudle jako čudly vedle sumce .

    OdpovědětVymazat
  11. V koření sběhlá nejsem, protože ještě moc nevařím, ale taky by mi bylo líto rozdělat ty balíčky. Mně se líbí, jak to hraje všema barvama=) Těstoviny vypadají dobře a určitě tak i chutnali. Měli jste díky koření různorodou večeři=)

    OdpovědětVymazat
  12. [14]: Poté, co jsem z balíčku použila papriku na gulášovou polévku, už z toho koření tak nadšená nejsem. Ona totiž byla extrémně pálivá, což se tam vůbec nepsalo, takže polévka letěla do záchoda .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).