Jak stolují ve světě...


Za barem #12: Obecná pravidla stolování
aneb
"Tohle doma nezkoušejte!"

Zadání dvanáctého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).

Až pojedeš...

... do exotických zemí, nejez u stolu a příborem, ale na zemi a rukama (nejlépe neumytýma)
...do Indonésie, snaž se jídlo jíst rychle, nejlépe uděláš, nasadíš-li tempo "hltání"
...do Egypta, hoduj naopak velmi, velmi poooomaaaaluuuuuu
...do Číny, u jídla pořádně mlaskej, krkej a když si pocintáš tričko, budou hostitelé na vrcholu blaha
...za Eskymáky, dej si ohromný kus masa mezi zuby do pusy a přimo u ní si ho odřezávej nožem
...do Etiopie, dávej ostatním jídlo do pusy, projevuješ jim tak úctu
...do Indonésie nebo Japonska, opovaž se u stolu smrkat, považují to za projev odpudivého barbarského chování! Popotahovat nudli ale můžeš, to je společensky přijatelné...
...do Ameriky, nakrájej si jídlo na kousíčky, pak polož nůž vedle talíře a jez jídlo jen vidličkou.

Ale doma tohle raději nezkoušejte a stolujte tak, jak vás to rodiče naučili...


Pro zájemce přidávám jako nepovinný bonus pravidla stolování z 15. století, na které jsem narazila ZDE.

4 komentáře:

  1. Raději budu jíst doma, tam mám svoje vlastní pravidla... Exotické kraje mě opravdu nelákají, indická ani čínská jídla bych jedla snad jen zeleninová, bez masa, japonské suši taky nemusím, syrová ryba mi nelahodí, spíš mi sedne kuchyně evropská, a tam tyto poučky zas nepotřebuji, protože se jí normálně...

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: Středověk je opravdu zajímavý po všech stránkách...

    OdpovědětVymazat
  3. [4]: V Rusku? Zase jsem o něco chytřejší !

    OdpovědětVymazat
  4. Hrůza, když si člověk uvědomí, jak snadno může být za nevychovance a burana. Stačí, když zapomene pořádně krknout a celá prestiž je v čudu.   

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).