Hadi v kuchyni, auto v lednici


Už dva týdny je prvňák doma a doléčuje se z angíny. Docela dobře mu hrabe, protože venku nebyl ani nepamatuju, a tak mi doma pořád dokolečka zní:

"Dědečku, dědečku, kóóóledááá,
dejte mi voříšek, nééébo dvááá.
Nedáte-li voříšek, provrtám vám kožíšek,
dědečku, dědečku, kóóóledááá..."

A když to není tohle, tak mi na všechno odpovídá "Áno, milá Jáno".
Včera přišel z koupelny a že prý tam jsou "nějaký hmyzáci, co strašně rychle jezdí ťap ťap ťap ťap tam a pak zase ťap ťap ťap ťap sem". V zájmu dobrého duševního zdraví  mírumilovných jedinců nebudu popisovat, jak rybenky dopadly. On se asi vážně zcvoknul, normálně by přilítnul a ječel strachy jako hysterka...
A dneska přišel s tím, "co jako dělaj v kuchyni ti dva hadi".
"Ježíši, jaký hadi??" a v duchu hledám něco, čím je chytit a lituju, že jsem nečetla žádnou příručku, jak se takoví hadi chytají.
"No přece na tom plechu" a tlemí se u toho jako blázen.
"To je štrůdl! Padej!"
A když otevřu lednici, najdu tam jeho autíčko, co mění v teple barvu na žlutou a když se dá do lednice, zčervená.


Já už nemůžu. Hrabe mi taky. Když mi něco chce říct a je to evidentní kravina, zacpu si uši  a přidám "bla bla bla bla bla". A když začne zpívat "Dědečku, dědečku, kóóóledááá", začnu:

"Dědečku dědečku kóóóledááá,
dejte mi bonbónek, nééébóóó dvááá,
nedáte-li bonbónek, přiletí k vám ufounek,
dědečku, dědečku, kóóóledááá...

Bože, dej mi přežít ještě tenhle týden!

9 komentářů:

  1. Vydrž!! Nic jiného poradit nemůžu a nic jiného Ti ani nezbývá. Jo dětičky. Kdysi jsme byli v Janově na běžkách a můj syn do noci pronesl: "Tady někdo je, tady někdo chodí". Vylítla jsem a říkám: "Kdo tu chodí, Jiříčku?" "Myši tu choděj, myši tu jsou" a spal dál. Do rána jsem nezmhouřila oko, bydleli jsme v podkroví, všechno vrzalo a já slyšela taky chodit myši. Ráno jsem se chlapce ptala, kde viděl ty myši. Podíval se na mně jako na dementa a ptal se" Jaký myši, mami?" Spal, něco se mu zdálo a mluvil ze spaní, tedy i odpovídal ze spaní. Já tehdy trávila zbytek noci v bdělém stavu.

    OdpovědětVymazat
  2. Cizí děti mě vždy pobaví. Ale zároveň chápu, že se mám na co těšit. Syn si začíná ze mě taky utahovat. Prvňák bude za rok a půl. Doma je dva dny a zítra pomaže do školky. Nedá se to vydržet. Aspoň čtyři hodiny bude doma jen jeden, který je nemocný od neděle a tudíž jsme doma zavření. Včera chtěl zapnout dvd a já seděla a ovladačem vysunula dvd, zastrčila nové a pak jsme jen seděla a nic. Prostě jsem nějak vypadla z programu. Úplně mimoň. Kluci seděli a hleděli na modrou obrazovku. Já asi taky. Za pár minut se Kuba ozval a patřičným tonem oznámil: Jak dlouho se tady budeme dívat na "no disc"?! Smála jsem se jako blázen asi pět minut.

    OdpovědětVymazat
  3. A s tím autem v lednici, to je dobrý nápad. my to měníme zodpovědně v kelímkách s horkou a studenou vodou. Pak to ale u nás vypadá jako v bazénu. Tohle je lepší nápad

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:[3]: Taky dobrý, ach ty dětičky...

    OdpovědětVymazat
  5. ajaaaj, sak su tie deticky roztomilunke to musi byt hyperaktivny chlapec.. skus mu kupit puzzle tisicovku, ze ak to da dohromady uvidi zlate "prasatko"

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: On není hyperaktivní, on je normální, jen mu leze to domácí vězení na mozek...

    OdpovědětVymazat
  7. Se štrůdlem jsi mi dokonale připoměla mého staršího synka. Podobně se baví od malička

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).