Dort Katamari


S přibývajícími roky jsem radikálně změnila přístup ke svým narozeninám. Bujaře je neslavím, datem narození se nikde nechlubím a před ostatními ho tajím, případně mlžím. Ne proto, že bych se styděla za své roky, moc dobře vím, že ke mně byla příroda více než milosrdná, protože na svůj věk nevypadám ani omylem, a že občas z reality někomu spadne brada. I když uznávám, že to paní prodavačka s tou občankou u ovocného piva a řidič prodávající mi zlevněnou jízdenku už fakt přehnali :). Jen mi přijde divné připravovat oslavu pro sebe. Pro ostatní peču a zdobím dorty s  láskou, chystám dobroty na oslavu s radostí a snesla bych jim modré z nebe, ale sama pro sebe? Kluci, kteří už dávno vědí, jak se to se mnou má, vědí i to, že chtějí-li mé narozeniny nějak slavit, musí mi dort upatlat sami. A jako každý rok, nezklamali :). 

Letošní hlavní téma dortu pro ně prý bylo jasné - postava z mé oblíbené hry Katamari, která před sebou valí kouli. Původně před sebou měla valit roládu, ale tento plán se rozpadl. Doslova. Zaimprovizovali jsme, kousky rozlámané rolády smíchali s krémem, nacpali do misky a po ztuhnutí vyklopili. Výsledkem byla nahatá polokoule z nadýchaných piškotových kostek a lehounkého máslovo-oříškového krému spatlatná, potahovkovými figurkami zdobená :).




Ať žije minimalismus :).


Řez nic moc, ale chuťově to byla hitparáda!


Vtipný ledničkový moment :).

40 komentářů:

  1. Jani, přeju vše nejlepší k narozeninám ! Dort vypadá dost bio a figurky jsou boží ! Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Připraveno do bříška:-) Mňam:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten už byl v bříšku před pár týdny, jen jsem se ke zveřejnění nemohla dokopat :D.

      Vymazat
  3. Všechno nejlepší.Dortík orignálníi, palec nahoru!
    Měj hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Ač minimalistický, je patlaný s láskou a to se cení nade všechnu krásu a o zdobnost. Taky se mi povedlo při přenášení nepečeného vymazleného dortu do lednice ho vyklopit na zem. Tam šlo o to, že mi špatně zapadlo dno do dortové formy, já vzala dort zespodu a uvolněné dno katapultovalo celý obsah formy na zem. Postup byl stejný. Miska a do ní se nahrnulo to co zbylo z mé chlouby. Vychladilo se, vyklopilo se, posypalo mletými ořechy a sežralo během dne! Já razím heslo, že narozeniny by se měli opravdu ve velkém slavit od padesáti. Z radosti že se člověk dožil a dožívá dalšího roku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, moje kdysi šéfová ve spořitelně slavila od 39 pořád jen 39, ale poprvé, podruhé a pod., a taky to jde. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Vendy - dobrá dortová historka, která potvrzuje, že jsme ženy vynalézavé, a že když o tu dobrotu nechceme přijít, tak pro její záchranu uděláme cokoliv :D. Do pajdy mám ještě kus, třeba se to zlomí :).

      Vymazat
  5. Jani, přeji dodatečně všechno nej k narozeninám. Dort byl ze samých dobrých věcí, prostě originál a od kluků dělaný s láskou. co víc si přát. Měj se 😀😊

    OdpovědětVymazat
  6. Janinko, krásné, duhové narozeniny a moc si to užij, ještě třikrát tolik a budeš ráda, když ti pak udělají podobný dort!
    Vše nejlepší, pevné zdraví a samé pěkné chvíle s rodinou. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třikrát tolik, to ne! :) Jiřinko, užívám si každou dobrotu nebo pozornost, které se mi od kluků dostane :). A moc děkuji za přání!

      Vymazat
  7. Janinko, přeji vše nejlepší k narozeninám. 🙂 Dort se klukům povedl.
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná práce, postavička je vážně vtipná a koule vypadá velmi záměrně :-) Tedy všechno nejlepší k narozeninám, hodně překvapených prodavaček piva a ať se mezi svými muži cítíš jako královna! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkné fotky, vida jak malo stačí..Jinak mam opacny gard, obcas mne nabízejí u vstupu lístky pro důchodce a mladé slečny, které po mne kdysi občas i pokukovaly, mne pouštějí sednout (což zatim většinou odmítám)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se, nebudeš v tom sám, zcela jistě se do této situace taky dostanu, ale to už nebudu brát s takovou lehkostí, jako teď, když mi nabízejí zlevněný lístek :D.

      Vymazat
  10. Všetko najlepšie! Krásna a netradičná torta. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Je jedno, co před sebou valí, hlavně když to chutná, pravil Cyberštamgast.
    Všechno nejlepší k tvým XLIV.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to jedlé, takže cajk :). Moc děkuji za přání!

      Vymazat
  12. Moc pěkné, gratuluji! Zlevněná jízdenka nicméně, myslím, potěší :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti! :) Zlevněná jízdenka potěší, rozhodně více, než až mi začnou nabízet tu pro seniory :D.

      Vymazat
  13. Jéé, to je roztomilý dort :) To je dobře, že chutnal! Opožděně přeju všechno nejlepší k narozeninám, hlavně teda zdraví, štěstí, lásku, ať jsi šťastná, spokojená a ať se ti daří :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné narozeniny, máš prima kluky, ale to ty jistě víš :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno nejlepší, Janičko <3! Kluci jsou moc šikovní :) mají po kom =)

    OdpovědětVymazat
  16. Jano, ty se svými syny jsi přímo vzorem milé rodinné pospolitosti. A vedení k tvůrčí činnosti se určitě v jejich životě zúročí.
    Krásný dort a také ten "kristovský" věk :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas si u té pospolitosti nadáváme, ale jinak se máme docela rádi. A moc děkuji! :)

      Vymazat
  17. Jako vždy vtipné, netradiční a ty roky ti docela závidím. V tom věku jsem měla 3 kluky: 22 let, 19 let a 4 roky - bomba, že? Takže další generace a starosti i radosti.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, moc ti děkuji za kluky :).
      A ano, v mém věku jsi měla doma opravdu bombu, takový věkový rozdíl, to je mazec! :)

      Vymazat
  18. Tuhle postavičku vůbec neznám. Skončila jsem u Perníčka :-D

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).