Koronavirový kámoš


Doba roušková a koronavirová se po zdánlivě nekonečné době zredukovala z plného proudu na docela maličkatý lesní potůček a spousta z nás nyní zvládá levou zadní to, co pro nás bylo ještě před pár měsíci šokující novinkou. Více či méně statečně jsme poprali se všemi úskalími, která sebou tato doba přinesla, většinu z nás, pokud by se to opakovalo, už rozmanitá opatření a opatření na opatření nedokážou rozhodit. A ač si leckdo mohl připadat jako hrdina, který překonal zdánlivě nepřekonatelné, někdo některé situace překousnout neuměl. Třeba náš Matěj, prvotní jásot o flákačce a prázdninách velice brzy nahradil stesk po kamarádech a světě div se, i po škole samotné a po paní učitelce. Ještě, že existuje ta (ano, ta donedávna tolik zatracovaná!) technika, kdy se se všemi může slyšet i vidět, kdykoliv se mu zamane. A přesto někdy nestačilo ani to, a dokonce ani máma, táta nebo brácha. Ale protože je Matýsek malý tvrdohlavý bejček, co z boje nikdy neutíká, v nouzi největší ... si kamaráda prostě vyrobil :). 

Naprosto nezištně jsem pro tyto účely obětovala svou oblíbenou růžovofialkovou ponožku, se kterou nyní Matěj zdatně prudí svého bratra. Což znamená, že druhá ponožka z páru nezůstane na ocet a bude z ní protivník otravné Růžovky.

Protože se Růžovka pořád ztrácela a my tak čelili menším vyšilujícím záchvatům, přiřadila jsem jí stálé místo a ubytovala ji na Matějově stolní lampě. Omylem jsem ji při utírání prachu zapnula a takhle krásně to dopadlo :).


Během svého krátkého života toho stihla Růžovka hodně. Třeba podstoupit plastiku. Původní vzhled byl bez úst...


...nyní má rty jako kubánský domovník. Prý je to tak hezčí :).

42 komentářů:

  1. To je skvělý! Svítící fusekle! Chci být Matýsek a mít takovou maminku, jako je "naše" Janinka! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, to je skvělé :)
    Přesně, děti se začaly těšit do školy, i když ji třeba předtím nenáviděly :D, teď si jí váží.
    Já chodila na konzultace a v pondělí a v úterý mě čekají první maturitní písemky. Tak snad to dobře dopadne

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, mnoha dětem ten kolektiv skutečně chybí a těšily se do školy.
    Vše zlé se může hodit, děti jsou prostě děti.
    Ve svítící formě bych to ocenila já, v ponožkové formě kocour Míša, který si ponožky střádá v pelechu, hlavně rád nošené :-)
    Krásný víkend pro tvořící Procházkovic !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář, i tobě krásný a pohodový víkend přeji! :)

      Vymazat
  4. No, kdyby se mi ta svítící varianta začala zjevovat o půlnoci, pro jistotu bych projel zpětně své hříchy za posledních 10 let :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Ta je boží, ale přiznám se, že té, která svítí, bych se taky bála. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Svítící je naprosto dokonalá...:)
    Maňásci na ruku jsou jedna z nejlepších hraček.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, Matýsek opravdu nepadl daleko od stromu. Bezva nápad, ale v noci bych se té svítící ponožky asi lekla. Hezký týden ☺☺☺ evkaduchodka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za Mastýska! :) Neboj, je to jen ponožka :D.

      Vymazat
  8. Po škole se mi už nestýská, ale po návštěvě nějaké kamarádky ano. Strachy jsou ale silnější...
    Rty se ponoštičce určitě hodí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony to asi mají ty menší děti trošku jinak, náš středoškolák je taky v pohodě, stačí mu, když si se spolužáky volá :).

      Vymazat
  9. Bože! Kam až povede vaše rodiná kreativita? Potřebuju stínítko na lampu, ale ponožka, byť lichých pár mám, mně nenapadla... 🤓

    OdpovědětVymazat
  10. V první chvíli jsem se lekla!😲
    Udělat stínítko z ponožky by mě tedy nenapadlo 😁
    Tady školy otevřou až v září... prý pro jistotu. Pravda je taková, že italské prázdniny jsou od poloviny června do poloviny září - přece si je nenechají vzít! 🤓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ponožky? Růženko! :D
      Tři měsíce prázdnin? No kdo to má? :D Matýsek chodí do školy už druhý týden, všechny školy by se měly otevřít v pondělí. Jenže škola našeho středoškoláka na férovku napsala, že se otevírat nebude, protože se dělají maturity a nedala by se dodržet nastavená hygienická opatření.

      Vymazat
  11. Rozsvícená růžovka prostě nemá chybu. 👍👍👍 Holkám doma taky už slušně "hrabe". A navíc se Sára rozhodla, že bude chodit občas do školy, čímž namíchla Emu, která zůstala doma kvůli ní. Jo, ani ty děti to nemají lehké. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :). No, nemají to děti jednoduché, Matěj do školy šel a bavilo ho to do té doby, než přinesl čtyřku z vlastivědy. Ale nezlobím se na něj, doma se učit nemůže, protože učebnice si nechávají ve škole, školu fakt neřeším. A když mě naštvou, klidně ho zase nechám doma :D.

      Vymazat
  12. Toto všetko bolo asi najhoršie pre deti, ktoré potrebujú sociálny kontakt. Ten môj syn, hoc je s rodičmi a sestrou rád a ešte radšej sa ulieva zo škôlky, bolo to na neho veľmi dlho bez kamošov. On sa opäť vrátil k svojmu kamošovi z detstva, hackovanemu krtkovi. Snáď sa to už nebude opakovať.
    Ale inak ten vyrobený kamoš z fusekle je tiež parádny. Som zvedavá na parťáka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda, děti to opravdu odnášely nejhůř. Parťák nejspíš bude až o prázdninách, Matýsek se vrátil do školy, tak je doma zatím klid, ale o prázdninách zaručeně musí přijít ponorka :).











      Vymazat
  13. Plastika se na rozdíl od zákroků u stárnoucích zpěvaček velice povedla. Nejhezčí je ten usměvavý, poslední už trochu děsí, co kdyby pořádně stiskl čelisti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :). Čelisti by stisknout klidně mohl, zoubky nemá a ta pěnová guma moc nebolí :D.

      Vymazat
  14. To je dokonalý! A coby světelná příšerka ještě lepší (normálně bych se bála, aby ta fusekle od žárovky nechytla, ale dnes jsou žárovky, které netopí, takže - super, super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vyřídím! :D
      Lampičku zapínáme bez Růžovky, tohle byla náhoda, ale jinak, i kdyby nebyla, je to nějaká LEDka, takže žádná tragédie by se naštěstí nekonala :).

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).