Velikonoční zažehlovací korálky, kuře zabiják a tak...


K tomu, abych poznala, že se blíží Velikonoce, od jisté doby kalendář nepotřebuji. Stačí mi TOPlist a statistika čtených článků, která mi cca dva měsíce před velikonočními svátky řekne, že se právě odstrojily poslední vánoční stromky, ozdoby schovaly do sklepa, zbylé cukroví narvalo do mrazáku a že jsou teď v kurzu svátky jara. V tuto dobu u mě hledají návštěvníci vše, co se týká falešného patchworku.

Že je asi měsíc před Velikonocemi poznám podle stoupající návštěvnosti u článků s velikonočními nápady a u rubriky tvoření s dětmi, častými návštěvníky tu jsou zaměstnanci škol a školek.

No a nakonec, to, že Velikonoce mlátí na dveře, poznám týden předem s jistotou stejnou, s jakou se mohl spolehnout na svou ruku Divokej Bill. V tuto dobu je totiž enormní zájem o článek Velikonoční beránek bez formy, což těší hlavně moje ego, které mělo po příhodě s formou na beránka hodně velké bolení :).

Tento rok ale formu na beránka mám (hned dvě, pro jistotu), falešný patchwork mě už nějakou dobu míjí obloukem a tak jediné, čím můžu letos přispět k tématu Velikonoc, jsou zažehlovaná vajíčka, která jsme vyráběli s chorým dítkem.

Hned na začátku se tvoření trochu zvrhlo, původně roztomilé kuřátko získalo po zažehlení vražedný pohled a protože vajíčka nebylo to jediné, co jsme vytvářeli, prvorozený hned věděl, čím kuře dozdobit...


Ostatní vajíčka dopadla vcelku dobře, jen je ještě musím nahřátou jehlou propíchnout, provléknout šňůrkou a pověsit na větvičky. Myslím, že takhle originální vejce moc lidí mít nebude :).


A kdyby přeci jen, tak minimálně tohle ne - na světle nemastné neslané, ale když se zhasne...

36 komentářů:

  1. Tak patchwork mne už také míjí. I když dneska si dcera odvezla do nového domku takové zhruba čyřiceticentimetrové 2D patchworkové vejce. Samozřejmě do šedobílého interiéru šedobílé .

    OdpovědětVymazat
  2. Jéje, holky, mě už míjí věcí!

    OdpovědětVymazat
  3. To je hezké...škoda, že jsem už na tu velikonoční výzdobu rezignovala. Vnoučátka malá už mají jiný program- navštívit  druhou bábi a dědu a velký vnuk kouká spíš co je na stole než na oknech a tak. Ale ta vajíčka se mi moc líbí, zvláště to svítící.

    OdpovědětVymazat
  4. A stejně jsou vražedná kuřátka nejlepší!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle by mohlo být logo k filmu s Annie Girardot Něžné kuře!

    OdpovědětVymazat
  6. Kuře se tváří vskutku sveřepě.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Prej míjí! Jsi to docela rozjela ve velkým stylu!

    OdpovědětVymazat
  8. [8]:Kdepak, to jen to jedno. Vždyť ani já nemám žádnou výzdobu, nic na dveřích ani jsem nepověsila vajíčka na strom. Původně jsem si chtěla to velký vejce udělat taky, ale  už to nemá cenu.

    OdpovědětVymazat
  9. Letos sabotujeme kde co, Velikonoce nevyjímaje - no dobrá, když to stihnu, ráda bych upekla velikonoční dort, ale prostě... bude o tom časem článek - ovšem zažehlovací korálky si musím někam zapsat, až kájí povyroste, mohla by to být celkem zábava i s dědou :) děkuji za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Tak to jo, já letos nemám výzdobu žádnou, jen tahle vajíčka. Všechno je kdesi ve sklepě a já jsem ráda, že žiju. Malej je nemocnej a i když jsem s ním doma, moc toho nestihnu a vlastně ani nemám chuť a náladu něco někde hledat. Já jsem dokonce takový lajdák, že kluci nemají ani pomlázky .

    OdpovědětVymazat
  11. Moje dcera by byla nadšená, je také takto tvořivá.

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, ty máš supr nápady! Vytvořili jste s klukama fakt parádní vajíčka, je to originální nápad, takové určitě nikdo mít nebude. A to svítící? To je pecka.

    OdpovědětVymazat
  13. Kuře zabiják mě dostalo     

    OdpovědětVymazat
  14. Kuře dobrý... ale ten beránek, ten je prostě bezkonkurenční Jakože se opravdu nechci tvému veledílku smát, ale on je tak vtipný

    OdpovědětVymazat
  15. [19]: Děkuji ti, jen se směj, já se taky smála!

    OdpovědětVymazat
  16. Akční hry a filmy se zamíchaly i mezi velikonoční vajíčka a kuřátka

    OdpovědětVymazat
  17. [21]: Ani tak ne hry a filmy, ale arzenál Nerf pistolek, co máme doma ve skříni .

    OdpovědětVymazat
  18. Popis:kuře zabiják mě dostal                   

    OdpovědětVymazat
  19. Kuře zabiják a k tomu svítící vajíčkový duch! Museli jste mít krásné nevšední velikonoce

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jste si s kuřátky hezky užili, to je bezva, takové tvoření. Jsou pěkně "akční", ta se zbraní vypadají jako Kuře Terminátor Já letos na svátky nechystala nic, protože jsem seděla sama doma, takže letos nebyl ani mazanec - natož vajíčka.

    OdpovědětVymazat
  21. No páni! Tak to je vážně super ..původně roztomilé kuřátko proměněné v kuře zabijáka mě nadchlo heheh!!     ..A  A to svítící ve tmě - no wow!

    OdpovědětVymazat
  22. [29]: Převeliké díky posíláme!

    OdpovědětVymazat
  23. Jééé :O To ie tak rozkošné! Mnohem lepší než slavný italský Calimero. Zaslouží si to vlastní animák. A ke všemu ta krása, iak to svítí ve tmě. To ie úžasný! To by se mi doma moc moc líííbilo!         

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).