Ještěd


Stále stejná a přeci pokaždé jiná, snad každému známá dominanta Liberce - Ještěd, Obrázky vznikly během čtyř návštěv tohoto architektonického unikátu v rozmezí několika let. Kromě klasických (někdo by mohl říci někdy až kýčovitých) fotografií jsem pro vás připravila i neobvyklé snímky ze "zákulisí", kdy jsem měla možnost na Ještědu strávit noc. Žádný přepych nečekejte, vybavení pokojů i interiérů mělo v té době nejlepší léta dávno za sebou a v tomto stavu setrvávalo snad jen z nostalgie. Ale zážitek to byl i tak. V současné době pokoje vypadají trochu jinak, koukatelněji, neboť po vítězství zdravého rozumu nad sentimentálními vzpomínkami na zašlou slávu prošly rekonstrukcí. Zaplať Panbuch :).






















A nakonec pár pohledů z hotelového okna. Krásnej pocit vědět, že jen vy a pár vyvolených máte v ten okamžik ten nejkrásnější výhled.




30 komentářů:

  1. Dcera tam byla s partnerem vloni, takže už po rekonstrukci a nejvíc byla nadšená z těch závěsnejch křesílek. I když mě ty pokoje připadají vcelku nadčasově zařízené vzhledem k celkovému futuristickému a technickému vyznění stavby. Líbí se mi i ta barevnost, nějaké jemnější, načančanější vybavení by mi k tomu vůbec neladilo. Vypadá to jak v raketě, a tak i ty pokoje musí být trochu do takového stylu.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za přiblížení, a to i zevnitř. V pokojích jsem nikdy nebyla, ale na výletě na Ještědu několikrát, ale naposledy v mých 15 letech. Přemýšlím, co jste tam dělali tolik hodin, když to bylo i na noc, procházky po okolí, ale pak zase zpět? Já znám jen cestu nahoru a dolů.

    OdpovědětVymazat
  3. Liberec mám ráda, mamka tam studovala, takže nás tam vozívala na výlety za vzpomínkami! Trochu mi připomíná Brno - asi tou česko-německou minulostí a textilním průmyslem.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Jo, ta křesílka byla nejlepší, strávili jsme na nich hodně času . Teď jsem koukala na stránky Ještědu a na fotky pokojů, některý jsou teď hodně luxusní, ale ten náš pokoj je změněný jen minimálně, možná tam jen vymalovali .

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, nádherné fotky. Na Ještědu jsem byla několikrát, ale uvnitř nikdy. Děkuji za přiblížení.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám docela fobii z výšek, tak nevím, jestli bych to dala, ale výhled musí být opravdu nádherný

    OdpovědětVymazat
  7. krásny výlet! Nepoznám vôbec toto miesto a je ozaj zaujímavé. Už len pre ten výhľad. Ten je fakt božský! :) Cez zimu tam musí byť krásne zamrznuto ... ale verím, že to stálo za to. Niekedy človek sklopí všetky oči i uši a pochopí, že nie každá krása musí byť aj dokonalá... ďakujem za prehliadku, veľmi sa mi páčila :).

    OdpovědětVymazat
  8. A běž s tou zimou do Prčic! Dělám si legraci, díky za fotky, taky jsem netušila, že se tam dá spát (což není divu, nejsem znalec, byla jsem tam jednou, snad se školou...). A nemusí to být vůbec špatný pocit... jestli to maj teda dobře zateplený

    OdpovědětVymazat
  9. Přiznám se, že jsem vůbec nevěděla, že jsou na Ještědu nějaké ubytovací pokoje. Byla jsem tam jednou, v létě v roce 2014. Asi se tam však podívám znovu, neb má kamarádka je Liberčanka.

    OdpovědětVymazat
  10. Na Ještědu jsme byli už dávno, o ubytování tehdy nebyla řeč, byl to je zájezd koukací tomu říkám... Zajímavé záběry, stálo by to za výlet.Byli jsme tam také synovci na promoci, tak jsme toho moc nepojezdili.

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: Moc děkuju a máš pravdu, pan Hubáček byl frajer .

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem tam byla naposledy v době, kdy tahle dominant ještě nestála.

    OdpovědětVymazat
  13. Překrásná fotka, četla jsem,že tam je možné pobýt, ale ještě jsme tam nebyli.

    OdpovědětVymazat
  14. Liberec jsem navštívila už před dost lety - s mým tenkrát budoucím manželem     Výstup na Ještěd mi ale chybí, jenže co ta výška

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné a zajímavé fotky Jani. Já na Ještědu nikdy nebyla. Pro mě by to asi nebyla výhra takhle zvysoka, v hotelovém pokoji, zírat na okolí. Ve výškách mi rosolovatí kolena a měkne mozek         

    OdpovědětVymazat
  16. Hrůza, byl jsem už leckde, ale na Ještědu ne! Je to ale krásná stavba, i interiéry jsou moc zajímavé a určitě bych to tam nějakou dobu vydržel .

    OdpovědětVymazat
  17. Jani, to jsou překrásné fotky!!! My tam byli loni v zimě, že nám zuby drkotaly stejně jako tomu "ítýmu", panorámata byly schovaný v mlze, ale jinak to tam bylo úžasný. Venku i uvnitř to správný retro. Za nás tedy pro Ještěd palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  18. Jelikož trpím závratěmi, držela bych se dále od okének... Takže bych z výhledu měla prd Ale reportáž je to pěkná a láká... Jenže ty výšky

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: No, tak to si zase nepamatuju já, docela ti závidím!

    OdpovědětVymazat
  20. Ty zasněžený fotky jsou naprosto bezchybný nádhera.

    OdpovědětVymazat
  21. Pre mňa celkom nové a veľmi zaujímavé informácie. Zaujalo ma to malé opustené mimozemské dieťa, ako sedí a čaká, kto ho príde vyzdvihnúť.

    OdpovědětVymazat
  22. U ještědu jsem byla ale uvnitř ne. Nádherné fotky toto léto se tam chystám znovu, snad se mi to povede

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Moc děkuji a přeji krásný výlet, takový zmrzlinový pohár v restauraci není úplně k zahození!

    OdpovědětVymazat
  24. Nádhera, zvlášť zimní snímky. Být i hostem hotelu musel být zážitek.

    OdpovědětVymazat
  25. [27]: Děkuji, občas koketuju s myšlenkou přespat tam jednou v zimě .

    OdpovědětVymazat
  26. Každá je jiná a přesto mají něco do sebe. Už jsem tam nebyla dlouho. Děkuji za zprostředkovaný výlet :) Hned bych jela. Vždycky mi to tam přišlo magické, zejména v zimě

    OdpovědětVymazat
  27. [29]: Není zač, jsem ráda, že se ti obrázky líbily .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).