Minidort s jahodou


Při posledním dortíkopatlání jsem opět řešila, jak nezabít manželovu maminku. Nemluvím o úkladné vraždě lopatkou na dort, nýbrž o její těžké alergii na ořechy. Nejdříve mě napadlo vyhradit jí, jako minule, u dortu bezoříškové patro, ovšem ačkoliv moje představivost občas překvapuje i mě samotnou, dort Iron Man se prostě patrový udělat nedal. A protože jsem jí nechtěla ochudit o sladkou tečku, rozhodla jsem se v záchvatu dobrého rozmaru vytvořit pro maminku minidortík. Nápad není můj, jen jsem trochu "zagooglila" a první obrázek, který se mi líbil, jsem si upravila ve své hlavě k obrazu svému. To se samozřejmě neobešlo listováním ve virtuálním herbáři a studováním obrázků, jak přibližně vypadá list jahodníku. Jsem magor, já vím :).
Nakonec vznikl kouzelný deseticentimetrový dortík, který se skládal z vrstev lehkého piškotu, vynikající jahodové marmelády a našlehaného máslovo-vanilkového krému, který jsem nakonec oblékla do kabátku z potahové hmoty s pomerančovou příchutí :).

Minidort s jahodou


Detail...

34 komentářů:

  1. Jéé!! ňami ňami :P

    OdpovědětVymazat
  2. Je kouzelný, takovou sladkou tečku bych si hned dala

    OdpovědětVymazat
  3. Téééda, ten je super. A já tady žužlám sušenky ke kafi.

    OdpovědětVymazat
  4. Do detailu vymakané, krásné, úžasné, hned bych si dala

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych být Janinky dítě!

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych taky chtěla být Janinky dítě ! Dort je úžasný a jestli mě neklame zrak, i na ten jsi propašovala "kukadla"!Horší je, že jsem právě dostala chuť na jahody a nikde v dohledu žádná Maruška !

    OdpovědětVymazat
  7. Skutočne škoda zjesť Krásna minizáhradka!

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé! Když takhle blbneš (tedy moc pěkně) zkus se podívat po knize Hany Rollins (doufám že se to tak píše, v rádiu člověk pravopis nevidí). Je to taky samouk a řádí právě s potahovou hmotou. Musela by ses na tu knihu zeptat protože mi uniklo jak se jmenuje ale myslím že v prodejně by měli vědět. Dělá luxusní dorty a mohla by to být pro tebe dobrá inspirace. Zevlovačka a prohlížečka tedy určitě

    OdpovědětVymazat
  9. [1]:[2]:[3]:[4]:[7]:[8]:[9]:[12]:[14]:[15]: - Moc vám děkuji!

    OdpovědětVymazat
  10. No ten dortík je krásnej,nejsem na nic alesgická,kafčo přivezu.No ale jak čtu komentáře byl hned pryč,(ale máš praxi)zhotovit novýNo asi by se to ani nevyplatilo jet až k Tobě!Krásný den a to víš,že jsem si zmlsla na babě.

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, ten dortík byl nádherný, je dobře, že jsi ho zdokumentovala.

    OdpovědětVymazat
  12. [19]: Není třeba kafíčko, to je na skladě. Ale to sladké už je fuč .

    OdpovědětVymazat
  13. Janinko já té paní Drbálkové asi udělám radost a aby nemusela letět vzduchem jen tak bez koštěte,tak ji na duben pošlu pozvánku u nás může paní ,,Drbálkové,,létat kolem Hněvína...

    OdpovědětVymazat
  14. teda, ty se musíš vyloženě nudit

    OdpovědětVymazat
  15. [22]: My se nepereme, my jen komentujeme!

    OdpovědětVymazat
  16. Jejda Janinko, tak ty jsi Maruška! Já tedy fakt vidím v tom dortíku trochu zarostlého zeleného mužíčka s kopretinovýma očima a jahodovou čupřinou ! Asi už vážně blbnu, to bude stařecká demence.

    OdpovědětVymazat
  17. Obzvlášť teď, když je mi dopřána nemocniční strava, jsem z tvého dortíku v totální extázi. Hned po nutričně zcela vyváženém a poměrně nepoživatelném obědě se na něj zase přijdu podívat a představím si, jak báječně musel chutnat

    OdpovědětVymazat
  18. [25]: No jo, jsem . Když se na to tak koukám, nějaký skřet tam vážně je...

    OdpovědětVymazat
  19. Jak jsem pochopila, už si po operaci a děláš tchýni dort...jsi už zase stoprocentně ve formě a to je moc dobře...      Dort je boží...   

    OdpovědětVymazat
  20. Jahůdky jsou k nakousnutí, určitě byl dobrý i uvnitř. A to je dobře, že jsi z nemocnice doma, kdo by tam chtěl být (a jíst ty jejich blafy).

    OdpovědětVymazat
  21. [28]: Děkuji ti , ano, už jsem po o a ve formě ani omylem , ale díky Bohu jsem zvládla dortík ještě před, jen jsem se k tomu dřív nedostala :).

    OdpovědětVymazat
  22. [30]: /28 Tak ale nejhorší máš za sebou a teď už to bude jenom a jenom lepší...

    OdpovědětVymazat
  23. To je naprosto dokonalé. Myslím, že velikostně se inspiruji :)

    OdpovědětVymazat
  24. [33]: Děkuji, v takhle malém měřítku je to brnkačka .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).