Falešný patchwork - zase ta vejce...


Není to tak dávno, kdy jsem tu srdceryvně dávala tomuto typu tvoření sbohem. No jo. Jenže to by nesměla moje vajíčka vidět moje oblíbená exblogerka. Já vážně už nechtěla špendlíky ani vidět, ale Lucie byla opravdu umanutá, viz. část autentického přepisu (bez milionu smajlíků)...:)

"Jééé, Janičko, udělala bys mi takový vajíčka? Přesně takový?"

"Určitě bychom se dohodly, ale přesně takový asi ne, protože vzorkované stužky jsem kupovala náhodně ve výprodejích. Ale barevně bych se mohla pokusit."

"Určitě by se ještě podobný našly. Všecko bych zacálovala, moc je chci, víš? Já jsem si to umanula! Je to totiž hrozně krásný a veselý."

No. A bylo to. A tak jsem minulý týden zamířila do galanterie, jakože JENOM pro špendlíky. Jenže já mám podezření, že to je nějaká divná galanterie a že existuje svět "před dveřmi" a "za dveřmi". No však Alenku v říši divů jste asi viděli nebo četli, není třeba se rozepisovat. Opět mě popadla patchworková nálada (což na jednu stranu nebylo vůbec na škodu, protože tvořit "jenom na zakázku" není to pravé ořechové) a u špendlíků samozřejmě nezůstalo. Miliony stužek navinutých na kotoučích mě nechávají chladnou, neboť jsem příliš netrpělivá na "tuhle dva metry a támhle dva metry", taktéž na čekání, až kotouče paní důchodového věku sundá, stuhy odmotá, naměří, ustříhne a popíše. Pro mě je tam největším lákadlem NENÁPADNÝ košíček plný zbytkových stuh přímo u pokladny. To je vážně mor. Matěj, který tenhle obchod miluje a byl tam se mnou, si většinou nechá vysvětlit, proč to a to nemůžeme koupit. Ovšem tentokrát si postavil hlavu a odejít bez věnečku by byla tragédie hodná Shakespeara. No nevadí, však on se u nás věneček uživí, rozhodně mi stojí obětovat pár kaček, než se nechat propalovat opovržlivými pohledy okolostojících, co jsem to za matku, když nechám řvát na celé kolo své dítě "Já chci taky píchat, já chci taky píchat!" Vysvětlujte jim, že se takhle u nás říká našemu špendlíkopíchání...

Drahý můj, nemám rohlíky, za to jsem přinesla špendlíky! :)


No a pak už jsem jenom stříhala a píchala, Matýsek samozřejmě, po svém, taky :)...


...až mi z toho vyšla téměř na chlup stejná vajíčka, jaká jsem tu ukazovala minulý rok.


Ale aby jste neřekli, že nepřidávám nic nového, trochu vás (snad) namlsám :). Ještě mám doma pár prázdných velikých vajíček, která postupně zaplním stuhami, ale vypadá to, že mi více, než tito obři, vyhovují mrňousci na špejli. Jsou tvoření podobným stylem, jako poupátka minulý rok - ZDE, ovšem jednobarevnosti jsem tento rok zamávala. Jak už jste mohli poznat z prvního obrázku, zalíbily se mi totiž kostičky... :)

Malá ochutnávka :)


Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

21 komentářů:

  1. To je nádhera! Doufám, že tady někde najdu návod, jak na to. A zaúkoluji dcerušku, aby nám taky nějaké vytvořila. Protože já jsem na takové krásy úplně levá

    OdpovědětVymazat
  2. Jako obvykle nádhera. Já zatím velikonočnímu píchání odolávám. Ale už háčkuju ostošest, košíček se mi úspěšně plní.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Děkuji, odkazy na návody jsem dodatečně vložila pod poslední fotku v článku, ale než se to tam objeví... Tak třeba zítra .

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky ztužená (nebo vlastně stužkovaná) vajíčka.

    OdpovědětVymazat
  5. Janinko ty to ženeš, já mám jetě leden a ty už velikonoce, ale je to krása krásoucí...   

    OdpovědětVymazat
  6. Janinečko, už jen ty barvičky mi připomínají jaro a i když já Velikonoce zas nějak moc neprožívám, už aby byly.

    OdpovědětVymazat
  7. [8]: Tak to chápu, ale my, tři baby.....

    OdpovědětVymazat
  8. Nějak jsem tušila, že Ti to nevydrží

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné! Budu se jen kochat, v těchto vodách je přede mnou bezpečno .

    OdpovědětVymazat
  10. Teď mě napadlo, že to vejce by byl dokonalý tvar pro můj kouřový generátor. A ty mašličky bych mohl použít jako knot na přívod topného oleje. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Sákryš, jsi vědma, či co?

    OdpovědětVymazat
  12. No to je krása Ty jsi vážně naprosto všestraně nadaná. Prostuduju návody, ale už přesně vidím, jak to zase dopadne

    OdpovědětVymazat
  13. [15]: Děkuji , něco málo umím, no. Ale všechno ne!

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: No to je jasné, štěpit atom asi neumíš

    OdpovědětVymazat
  15. ou :) ty jsou - těšila jsem se, že na ně dojde i u nás, ale zatím máme "zajímavější" věci na práci, jako třeba výměna kotle, jeho následný výbuch a málem vyhoření a tak vůbec     

    OdpovědětVymazat
  16. [18]: Šmankote, apríla je až v dubnu!? Hlavně to přežijte všichni ve zdraví a se střechou nad hlavou! :)

    OdpovědětVymazat
  17. [19]: neboj - snažíme se - však až bude po všem, objeví se určitě u mě info, protože zážitky s tím související stojí fakt za to   

    OdpovědětVymazat
  18. [20]: Tak to jsem tedy opravdu zvědavá!   

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).