Město debilů


Mým osobním paranormálním jevem, který mi možná někdo z vás pomůže objasnit, je záhada, kterou se mi doposud nepodařilo rozluštit - proč má město, ve kterém bydlím, největší koncentraci debilů na světě? Když to tak spočítám, každého druhého člověka, na kterého natrefím, mohu směle označit tímto titulem. Že jsem cimprlich? Nuže, posuďte sami!

Ráno vstanu o hodinu dříve, než bych měla, protože sousedé si hrají v šest ráno na italskou domácnost. Po zaopatření sebe a dětí mažu s kočárkem a prvňáčkem do školy. U výtahu stojím dvacet minut, protože dámy z prodejny v domě ho zablokovaly nakládáním a vykládáním zboží. Je až k nevíře, jaký mají talent se trefit do hodiny, kdy všichni z domu odchází za svými povinnostmi.

Těším se ven, konečně můžu projet městem, aniž bych někde zapadla. Tedy, alespoň to psali na netu. Prý je sněhová krize a tak nasadili ty nejúčinnější stroje, aby zprůchodnili chodník alespoň na jedné straně ulice. O kousek dál moje nadšení opadá. A to jako mysleli který chodník? Ten vlevo, na kterém je půl metru sněhu, nebo ten vpravo, na kterém je sněhu metr a půl? Nebo je tu ještě nějaký? Myslím, že lidé na radnici a silničáři by měli před podpisem pracovní smlouvy bezpodmínečně podstupovat testy IQ. Létat neumím, rozhoduji se tedy pro cestu po silnici, na které je jenom deset centimetrů zmrzlého sněhu. Ani mě nepřekvapuje, že páni řidiči používají v lepším případě sprostá gesta a troubení, v tom horším si své pochroumané ego řeší dupnutím na plyn, jako bonus tedy vyhrávám sprchu bláta, soli, sněhu, štěrku a vody. Z pusy mi vyklouzne "Ty kreténe!!" a vzápětí "Mišičko, ale ty víš, že se to neříká, že jo?"

Další nášup debilů nás čeká o pár metrů dál. Ze střechy asi dvanáct metrů vysokého domu shazují nějací chlápci ohromné kusy ledu. Objíždím co nejrychleji místo označené páskou, abychom to náhodou neschytali, i když si v duchu říkám, že jsme dost daleko od místa, kam led padá. "Křach!" Jeden z frajerů na střeše hodil blok ledu o velikosti mikrovlnky přímo vedle kočárku. Zasypala nás sprška ostrých ledových jehel. "Ty debile, jseš slepej?!" Míša se na mě drze podívá a povídá "Asi budeš mít za ty sprostý slova dneska zákaz Playstationa!"

Jedeme dál. Skvělé, támhle vzadu se začíná rýsovat něco, co se podobá odházenému chodníku. Dočasnou radost mi záhy zkazí další choromyslní, tentokrát chodci. Tři vedle sebe a ani jeden nehodlá uhnout. Toto se opakuje na dlouhatánském chodníku několikrát.

Víte, začínám vážně uvažovat o namontování speciální výbavy ve formě raketometu na přední stranu kočárku. No řekněte, nebyl by ten svět hnedle hezčí?

24 komentářů:

  1. Myslím, že tento paranormální jev je vysvětlitelný normálně. Prostě máš smůlu a to velikou. A smůlu máme tu a tam skoro každý, jen třeba v něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo tak to bych na ně taky několik sprostých slov vypustila. Takoví lidi nejsou jen u vás... Ale i tak jste měli štěstí, že to dopadlo vedle.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové dny taky někdy mám Jednou se nám stalo, že dělníkům vylítla hadice a její ústí dopadlo na Kubu do kočárku a vyvalil se písek. Naštěstí byla zima a měl nohy ve fusaku. Písek jsme měla až na bundě, i přestože jsem byla za kočárem: být to o pár cenťáků blíž jeho halvy, tak nevím ... A tři roky nazpátek na Silvestra házeli v centru dělobuchy a těsně před kostelem, kam jsem vcházeli, proletěl zase jeden kolem kočáru. Kubu jsme ještě v kostele tišili. Mně bylo hrůzou zle. Takže se víceméně pohybuji jen v blízkosti naší ulice. Nějak chaos a nástrahy města nezvládám. Zvlášť se dvěma dětmi.Už aby bylo léto. V létě jsou lidi nějak víc v poho. Pomáhají mi s kočárem a vůbec.

    OdpovědětVymazat
  4. Janinko, musím tě ujistit, že debilové jsou všude. Podle psychologických průzkumů zhruba třetinu každého národa tvoří debilové. V případě naší republiky se hovoří o tom, že až polovina obyvatel jsou debilové. To by přesně odpovídalo tvému zjištění, že každý druhý je debil. A to nejen u vás. Všude po celé republice, od Aše až po Jablunkov.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Nemusíte být ze stejného města, stačí že jste ze stejného státu.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Aha, tak tím se to vysvětluje. Podle mých propočtů by to tak odpovídalo, pět debilů z deseti lidí...

    OdpovědětVymazat
  7. Mám přesně stejný pocit, co se týče počtu debilů. A nejhorší sorta je arogantní debil. A těch je bohužel taky poženhaně. Dělám ve službách, jsem v kontaktu s lidmi a denně se utvrzuju v tom, že je to čím dál tím horší.

    OdpovědětVymazat
  8. mne sa chodci vedsinu uhnu.., teda ked mam zlu naladu urcite asi to zo mna vyzaruje ze sa nemienim uhnut a nechat nez si ako bager zaberu chodnik nu ale mas minimalne zakaz skaredych slov!

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:[9]: Bezohlední a zlí lidé dokáží hodně znepříjemnit život, naštěstí je tu ještě ta druhá polovina, ti hodní, kterou se to vykompenzuje...

    OdpovědětVymazat
  10. Jop, člověk by někdy vraždil. Ano svět by byl hezčí. někdy přemýšlím, že bych vyvinula nějaký virus, který by všechny tyto dementi zahubil... jaj to by bylo na světě krásně!

    OdpovědětVymazat
  11. Skvěle pojaté téma týdne. Žiješ v Praze? Tam jsou totiž chodci takoví, že se na tebe drze šklebí, jdou čtyři vedle sebe a neuhnou. Řidič tramvaje čumí na starou babičku a spřípne jí nohu ve dveřích. Co se týče sněhu a ledu, už ani nemluvím. Ten naštestí u nás u není, teď jen všichni šmatlají v hroudách kamínků, jež zbyly z doby ledovky.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem pro raketomet na kočárku. Jednoznačně. Hodláme do toho s manželem taky nějako praštit, takže klidně pomůžu sestavit prototyp a pak si ho okopíruju na naši vozovou hradbu (ééé, to já jen tak předbíhám vývoj kočárkozbraní)

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: A na léto tam vrazíme vodní dělo, ne? "To víte, strážníku, to není žádná zbraň - to je vodní pistolka pro malýho, aby si měl s čím hrát..."

    OdpovědětVymazat
  14. Taky bydlím ve městě debilů zasmála jsem se ;)

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Ale jo, to by snad šlo. Jen nějak zajistit přísun vody, protože i v létě je debilů všude kolem hodně...

    OdpovědětVymazat
  16. No zrovna podle chování lidí ve sněhové nadílce bych ještě národ neposuzoval. Protože pokud to uděláte, zjistíte že jsou i horší národy a dokonce na západ od nás. Když v Londýně napadl sníh, neodhrnoval ho vůbec nikdo z žádné strany ulice. A hromadnou dopravu pro jistotu úplně zastavili a nefungovalo vůbec nic - ani děcka nešly do školy. No je to jak říkáte - Londýn to je město kompletně plné debilů. 80 procent minimálně.

    OdpovědětVymazat
  17. [20]: Takže říkáte v zimě za sněhové nadílky do Londýna nejezdit? Díky za radu, budu si to pamatovat...

    OdpovědětVymazat
  18. Tak tohle znám Ne tohle konkrétně, ale tu chuť nosit místo deštníku kulomet.

    OdpovědětVymazat
  19. Taky mám občas takový pocit, bude to asi celonárodní problém. U nás v Jindřichově Hradci je to stejné, stačí to, co vidím ve škole (nemá peníze, ale projektory a počítače běží celý týden - 7 dní, máme učebnu chemie, ale dělat pokusy se v ní nesmí - poškodilo by se vybavení atd.)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).