Zavyj, debile!


Aneb zcela netradiční adventní vsuvka, na jejímž konci jsem byla díky nezastavitelnému hýkání mé maličkosti asi na minutu vyřazena z běžného života smrtelníka :).

Nová sousedka v našem domě si pořídila asi psa. Tedy alespoň si to myslím, neboť nemám ten pocit, že stvoření, které, kdykoliv slečna odejde z bytu, sedí u dveří a permanentně kňučí, vyje a štěká, je její přítel. Když se to děje přes den, je mi ta přerostlá krysa úplně ukradená (omlouvám se všem krysám i psovi, protože vím, že to není jeho chyba), ale když něco takového začne vyluzovat, když se chystám jít spát, katastrofické konce s krysou v hlavní roli mi nejsou ani trochu proti mysli. Slečna si totiž o víkendu večer vyšla na pravidelný celonoční mejdan a protože naše ložnice sousedí s předsíní a ta s venkovní chodbou za dveřmi, měli jsme ten psí hlásek naservírovaný až pod nos. Tedy pod uši. A tak jsme se s polovičákem přesunuli na gauč do obýváku, protože tam by to, dle mých úžasných závěrů, prostě slyšet být nemělo...

"To není možný, odkud to jde? Otevřeným oknem?"

A tak stojím, čekám a mrznu, abych ten psí řev eliminovala a mohla se zavrtat do teplých peřin. A jako na potvoru - pes nic.

"No tak zavyj, debile!"

"Haůůůůů" ozve se z gauče. Polovičák...


Jo. A bylo to opravdu oknem. Usnuli jsme pak jako miminka :).

42 komentářů:

  1. Tak my máme asi štěstí, protože nahoře nad námi žije Pegynka-yokšírka a slyším ji poštěkávat jen zrána nebo občas v průběhu dne, když asi panička odejde do práce. Na delší dobu, pokud odchází nebo odjíždí k dceři, bere pejska sebou.  Lituji každého, kdo je nepatřičným štěkáním sousedních psů obtěžován. Podle mne tam, kdy lidé nejsou doma, musí odcházet do práce, by psa do činžáku pořizovat neměli. Ono je smutno i psům u rodinných domů, kteří jsou celý den sami, u boudy případně přivázaní a štěkají na všechno, co  je zaujme. Natož v bytě, sami.

    OdpovědětVymazat
  2. Lepší sousedku jste snad už dostat nemohli Je to dost děs, vím, o čem to je. Soused na naší chatě, který tam žije trvale, vlastní 10 (slovy deset) psů zn. sibiřský hasky. Málo štěkají, ale za to příšerně a často vyjí. Nic nemůžeme dělat, on nic neporušuje, ale já mám občas chuť hodit si mašli, ale proč já?

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy u nás v paneláku je více psů. Ale v noci je vždy klid. Sem tam večer jeden štěká když někoho slyší na chodbě nebo vítá pánečka či paničku, ale to je tak  vše. Nad námi je taky pes a o něm ani nevím.

    OdpovědětVymazat
  4. No platí čím menší pes, tím je hlučnější. Nicméně naproti mají venku dva obří a řvou furt, protože jsou puštěný a co se kde šustne hned vyštěkávaj.... Což je dost nepříjemný, protože mám okna přímo nad nima.   

    OdpovědětVymazat
  5. U nás na sídlišti, jakmile skončí TV seriál, ozve se štěkot, páč psi jsou venčeni svými paničkami po shlédnutí nového dílu.

    OdpovědětVymazat
  6. Janinko, předej tvému muži moje uznání za vtipný šplecht. A jsem ráda, že jste mohli spát. Jen je mi hrozně líto toho psíka - ale pokud je nový, snad si zvykne. Přála bych mu to. Nabančila bych spíš jeho paničce

    OdpovědětVymazat
  7. Po letech nemáme v baráku jediného psa a vnitřně doufám, že tento stav vydrží skutečně dlouho

    OdpovědětVymazat
  8. Ten náš debílek hlídá i v noci, i když jsme samozřejmě doma...

    OdpovědětVymazat
  9. Náš pes vyl, když háraly feny. Zdravotí důvody nás donutily k jeho kastraci a je klid. Příště bych tak dlouho neotálela a udělala to asi hned))

    OdpovědětVymazat
  10. U nás vyju jen já, když si něco obzvlášť výživného přečtu na internetu...

    OdpovědětVymazat
  11. Milá nádherná Janinko,

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Tak to máš štěstí, u nás v cihláku je osm rodin a tři z toho mají psy. Ti dva jsou relativně v pohodě, ale tenhle, to je peklo .

    OdpovědětVymazat
  13. [2]: No, naštěstí je to jen nájemnice, takže bububu jde udělat vždycky .

    OdpovědětVymazat
  14. [3]: Já myslím, že sousedka už na flám, aniž by zajistila psovi hlídání, nepůjde. Stalo se to totiž podruhé a řekla bych, že jí to bylo, jako pouhé nájemnici, vysvětleno dosti důrazně .

    OdpovědětVymazat
  15. [4]: No jo, psi za plotem bývají taky lahůdka. Jednoho máme asi padesát metrů od domu, stojí mezi námi silnice, zástavba i stromy a stejně je slyšet. Je to takovej velkej bílej blboun, co štěká na všechno. Lidí, co bydlí v těsné blízkosti, mi je fakt líto.

    OdpovědětVymazat
  16. [7]: Děkuji ti, určitě vyřídím!

    OdpovědětVymazat
  17. [6]: Přeji ti, aby tento stav vydržel co nejdéle!

    OdpovědětVymazat
  18. [9]: Tohle je asi ještě štěně, tak snad z toho vyroste...

    OdpovědětVymazat
  19. [8]: Vedle si taky pořídili před pár lety štěně, co to vyvádělo, když nebyli doma! A když v noci odešli, to bylo teprve peklo. Ale taky si zvyklo, tak doufám, že i v tomhle případě tomu tak bude.

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: U nás vyje jen polovičák. Kromě tohoto výstupu vyl ještě před měsícem, když jsem si sestavovala dárek od něj k mým narozeninám. Ten teleskop byl větší, než jsme si oba mysleli .

    OdpovědětVymazat
  21. [11]: Milá a úžasná Leničko,

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: Připojuju se k vám, taky často "zpívám až vyju", jenže ze dvora nebo z kuchyně se to nikam nerozlíhá. Většinou je v pozadí hudba písničky, takže je to možný i poslouchat

    OdpovědětVymazat
  23. Von pes v paneláku  to je zaděláno na průšvih a když to panička či páníček ještě s ním neumí nebo nechtěj umět..

    OdpovědětVymazat
  24. Chudák pes, někteří lidé mají pocit, že zvíře je hračka, ono to tak ale není...

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: No jéje! My nejsme sice v paneláku, ale v cihláku, ale je to prašť jako uhoď. A co takoví psi na zahradách u rodinných domů, to si člověk prostě nevybere...

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Je to tak, doufejme, že z toho vyroste...

    OdpovědětVymazat
  27. Měly jsme s babičkou pejska (králičí jezevčík a čivava) a kdykoli jsme odešly z bytu bez něho vyl. Zkoušely jsme vše možné, ale nešlo ho to odnaučit. Ale jinak to byl hodný a užasný parťák. Až po pár letech když jsem si pořizovala mého druhého parťáka (čivavu)jsem se dozvěděla, že to byla psychycká nemoc. Trpěl chorobnou závislostí. Nyní u druhého pejska se nic akového neobjevilo.

    OdpovědětVymazat
  28. [9]: Jakože byste vykastrovala sousedovic psa? :-O Tak to by slečna čučela, až by se vrátila...     

    OdpovědětVymazat
  29. [31]: Děkuji, také v to pevně věřím!

    OdpovědětVymazat
  30. [32]: Myslím, že Hanka měla na mysli psa svého .

    OdpovědětVymazat
  31. Jo problémy se sousedy... Holt si je nevybíráme.

    OdpovědětVymazat
  32. [35]: U nás je to naštěstí v pohodě, jen to psisko, no .

    OdpovědětVymazat
  33. Hezké... koukám, že tvůj polovičák rád bere věci doslovně, co? (Znám, ten muj taky...). A mimochodem, předpokládám správně, že ono pořízené zvíře, je takový ten malý roztřesený, uštěkaný cosi? Pokud ano, to není pes, prosím. My tomu s tím mým říkáme veverka.

    OdpovědětVymazat
  34. "Příjemné" to bude v létě, kdy se obvykle okna otvírají kvůli větrání.

    OdpovědětVymazat
  35. [39]: Buď psa zabili, nebo se to odnaučil, už dva týdny je ticho .

    OdpovědětVymazat
  36. Nemám slov - zvládám se jen smát jako debil výt doufám nemusím

    OdpovědětVymazat
  37. [41]: Nemusíš, ušetřím tě toho!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).