Babička na zabití


A zase ta babička...
Ale co se divím, už jsem si měla dávno zvyknout, že všechny důležité informace pečlivě ukrývá a ventiluje jen ty bezvýznamné tak, aby zakamuflovala ty podstatné. Někdy si říkám, že musím být úplně blbá, protože jak jinak mi mohlo uniknout, že je téměř slepá? Nepořádek v bytě a několik centimetrů tlusté krajíce chleba jsem si chybně přiřadila ke stáří a nemotorným rukám, mohutně podporována babiččiným tvrzením, že už jí fakt to uklízení nebaví. Ale jedno se jí musí přiznat, ty její kamufláže, to je něco, ta být špiónkou nebo zločincem, byla by na ní radost pohledět!

Ještě, že si tuhle tajnůstku nenechala tak úplně pro sebe a byla odeslána lékařkou na oční, kde už to šlo jako po másle. Po třech týdnech má za sebou dvě operace šedého zákalu na obou očích, vidí jasně barvy a tvary a achá u toho jako malé děcko, protože se konečně může dívat na televizi a ví, co v ní dávají a co tam těmi malými písmenky dole píšou. A já achám s ní, byť jsem maloučko nakrklá, páč ona, na rozdíl ode mě, ta písmenka přečte bez brýlí. Ke svým 88 narozeninám si tak nadělila nová očka a já doufám, že si náš barevný narozeninový dárek patřičně vychutná :).




28 komentářů:

  1. To je parádní. Určitě si ho vychutná. Jestlipak si uklidila, když už na to vidí?    Ale v tom věku jí stejně pomáháte s úklidem, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. No to je super! Určitě máte radost všichni a já babičce blahopřeji, že do toho šla naplno! Jinak dáreček je moc hezký a nápaditý!

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli achá babička a Janinka, tak už acháme tři, protože achám rovněž. Jsem ráda, že existují i super babičky, se kterými je radost být. Moje babička to poněkud pokazila a svými intrikami se dostala do tak trapné situace, z níž ale bohužel již není návratu... A je to škoda. Ačkoli, od ní bych se těžko něco dozvěděla, jelikož byla tak sebestředná, vždy, že nedovede pojmenovat ani lidi na starých fotkách... To babička Tonička ta uměla povídat, ale tam zase na to nebyl takový klid a prostor narušoval vnouček feťáček, takže člověk přestal babičku Toničku navštěvovat, jelikož se ve feťáckém doupěti štítil dojít i na záchod, aby něco nechytil... A teď už babička Tonička není, ale já ji kolem sebe pořád cítím a stále na ni myslím, takže vlastně je...

    OdpovědětVymazat
  4. Babičce gratuluji. Ať nová očka slouží a ona áchá ještě spoustu let. Ony ty babičky umí kamuflovat vážně mistrně. Až by mě zajímalo, zda budeme taky takové babči! A já jdu áchat nahoru nad tím krásným aranžmá ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Babička je šikulka, že do operací šla. Přeji jí hodně zdravíčka. Tvůj výtvor se mi moc líbí, i když sama takovéto radůstky moc nedělám.

    OdpovědětVymazat
  6. To se pak umí rozzářit svět; najednou je plný zajímavých a ostrých věcí .

    OdpovědětVymazat
  7. Nová očka bych brala taky, ale zatím se musím spokojit s novými dioptriemi, tedy až se něco našetří na to abych si je mohla nechat zvěčnit do skel. Naštěstí se neprokázalo první podezření na počínající zelený zákal ale už se musím hlásit za půl roku ne až za dva roky. A to máme prosím doma zákal šedý!

    OdpovědětVymazat
  8. Nová očka bych brala taky, ale zatím se musím spokojit s novými dioptriemi, tedy až se něco našetří na to abych si je mohla nechat zvěčnit do skel. Naštěstí se neprokázalo první podezření na počínající zelený zákal ale už se musím hlásit za půl roku ne až za dva roky. A to máme prosím doma zákal šedý!

    OdpovědětVymazat
  9. Ježiš co to zas je? Odklikla jsem odpověď jednou a ono hned to poslalo pro jistotu dvakrát!

    OdpovědětVymazat
  10. To mi připomnělo jednoho známého, který přišel domů po operaci šedého zákalu a zděsil se, jaký má doma bordel. Tak jsem mu poradil, ať chodí doma v černých brýlích a zase tam bude mít pořádek.

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: Když to pošleš ještě osmkrát, tak tě potká velké štěstí. Jedna paní to neposlala a shořel jí dům.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Asi má na každým oku jiný dioptrie.

    OdpovědětVymazat
  13. Je to moc hezký dáreček kam ty na ty nápady chodíš? Pošli mapku Je dobrá, v 88 podstoupit oční zákrok

    OdpovědětVymazat
  14. [1]: Děkuji ti , my se vídáme málo, ale moje mamka je tam často, takže pomáhá, jinak by se tam asi člověk bál chodit bez bačkor .

    OdpovědětVymazat
  15. Janinko,taky jsem po operaci očíček,ale tak krásný dáreček mě nikdo nedal.Babičku v tom věku moooooc obdivuji,že do toho šla,ale uklízení není zajíc-to neuteče,ona si říká,že to někdo udělá.Brýle nosím sluneční i venku,už mě nikdo státní oči nedá,obdivuji babičku. A ty jsi si určitě už na ní zvykla žeJaninko hezký prodloužený víkend....

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Děkuji ti , ona si babička vlastně neříká, že ten úklid někdo udělá. My to děláme za jejími zády, aby se necítila dotčeně .

    OdpovědětVymazat
  17. Jé, takový dárek by se mi taky líbil, je nádherný   

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to je čiperná babička a nové oči jí upřímně přeju, protože vidět svět kolem sebe, to je malý zázrak. (I když někdy si člověk přeje, aby to radši neviděl )

    OdpovědětVymazat
  19. Dárek je krásný snad si ho babička pořádně vykouká s očkama.

    OdpovědětVymazat
  20. Na začátku jsem se lekla, že píšeš zase o tchýni, která je ke vší své blbosti ještě nevidící, ale zaplať bůh je to "jenom" babička ... Pro ni vyrábět dárek bylo určitě mnohem srdečnější než pro tu druhou paní, o které píšu na začátku komentu. Jani, prezent se ti náramně povedl a určitě potěšil nejen oko babiččino, leč i srdéčko

    OdpovědětVymazat
  21. [23]: I kdepak, ale myslím, že kdyby byla nevidící, mohlo by jí to jen prospět, páč by měla úplně jiné starosti .

    OdpovědětVymazat
  22. Moc hezké a s babičkama to bude asi stejné Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  23. no prekrásne! :) Také roztomilé a nádherné! K 88.narodeninkám si rozhodne dala pekný darček - nové oči a vidíš, stále má dôvod sa tešiť z novopoznaných vecí. Tvoj darček ju určite poteší a usmeje sa naň zakaždým, keď jej naň padne zrak :). Šikulka si!

    OdpovědětVymazat
  24. [27]: Moc ti děkuji, snad babi očka vydrží v tomhle stavu hodně dlouho .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).