Pařezový dort


Ještě nikdy se mi "nepoštěstilo", abych patlala dva dorty v jednom týdnu. Záměrně používám uvozovky, protože musím přiznat, že to bylo náročné, obzvláště dort první, který jsem vyráběla v běžný pracovní hektický den a který byl naprosto neplánovaný. Nakonec se ale zadařilo a tak vám mohu dnes představit dort, který soukromě nazývám "pařezová rychlovka". Nejsem z něj moc nadšená, vznikal v časovém presu a vůbec se mi nedařilo tak, jak bych chtěla, aby vypadal, ale mamince se nakonec líbil, takže... v poho :).

No a jak se mi nedařilo, tak ani fotky nic moc. Ale co už s tím nadělám.


Detaily...

27 komentářů:

  1. Moc povedený! Chválím! Dal jistě hodně práce, sama si na podobné netroufám.

    OdpovědětVymazat
  2. Je překrásný! Někdy bych se tebou ráda nechala inspirovat, ale netuším ani, kde koupit marcipán (nebo z čeho děláš ty ozdobičky a povrch dortu) a jak to obarvit?? Jen v bille jsem našla nějaký kus marcipánu asi za šedesát korun, ale myslím, že by na takový dort vůbec nevystačil. Je to fakt nádherný!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já bych o takovej pařez velice ráda zakopla

    OdpovědětVymazat
  4. Ani nevíš,jak bych si přála, aby se mi někdy takhle "nepovedl" takový dort Já umím jen ty obyčejné, jak se pekly dřív. Prostě nudná klasika.

    OdpovědětVymazat
  5. Přemýšlím, jak by to mělo vypadat, kdyby byl dort dle tvých měřítek dařilo :) s vámi puntičkáři je potíž      ale dosti špatného humoru, je nádherný a od srdce... maminka si nemohla přát víc

    OdpovědětVymazat
  6. Pro Křemílka a Vochomůrku jako dělaný.

    OdpovědětVymazat
  7. Vy umělci! Vždyť je to dokonalé a muselo to i skvěle chutnat. Dala bych si muchomůrku.

    OdpovědětVymazat
  8. Náhodou! Udělat takové ,,nerovnosti", zvlnění je větší umění než uhladit povrch. Mám recepty na marcipán polevový i figurkový, ale dělala jsem to jen asi dvakrát. Nějak se mi teď vůbec péci nechce, obdivuji ostatní, ale asi nemám moc pro koho. Jsi šikovná.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jestli vytváříš takové "krásy" v pracovním stresu a nejsi s nimi spokojena - jsi na velkém omylu! Takový krásný dort jsem v životě neviděla, natož abych ho dostala! Je to krása! Tvoje maminka se MÁ!

    OdpovědětVymazat
  10. Nechápu, jak můžeš takový dort označit za nepovedený. Je nádhernej, hlavně ten tvar dortu jsi vystihla

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrýý, člověče Janinko, jak jsi udělala léta na tom pařezu ?

    OdpovědětVymazat
  12. Hm... Súhlas s komentmi vyššie - fakt by som rada videla tortu, ktorá by bola "podarená"   

    OdpovědětVymazat
  13. Týý jo .... na to je jen jedno slovo ... BOMBASTICKÉ!!!!

    OdpovědětVymazat
  14. [1]:[4]:[6]:[13]: Mockrát vám děkuji!

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Jo aha, tak to díky za radu, já totiž v našich supermarketech nic takového nemůžu najít. Sháněla jsem i obyčejné potravinářské barvivo, když jsem chtěla perníky malovat červeně a bíle, ale nikde nic, nakonec jsem si vystačila s červenou řepou .

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Není vůbec zač, já jsem taky začínala s práškovými barvami z drogerie a s patláním marcipánu doma .

    OdpovědětVymazat
  17. Mně dost často v hlavě vrtá, jak se co dá udělat, trošku asi profesionální deformace. Vyřešila jsi to šikovně, rozválet melírovanou žížalu, to by mě asi nenapadlo, nejspíš bych se snažila ty kruhy nějak na ten pařez namalovat Ale čím, že jo?

    OdpovědětVymazat
  18. Ale vždyť vůbec nevypadá zle ... nejhorší je, že ten "blbej" pocit z toho má jen ten, kdo ho dělá, protože ví, jak ho dělal a co mu to dalo. Výsledek, co se pak vyklube na svět, tomu ale nenasvědčuje.

    OdpovědětVymazat
  19. Ten je naprosto úžasnýá (vlastně, který z tvých výrobků nebyl naprosto úžasný?), a napadá mě, že bys mohla jít zfleku do soutěže ke Gurmánce, má vysoce čokoládové téma.

    OdpovědětVymazat
  20. [22]: Děkuji ti - občas se nějaký ten neúspěch najde, neboj . A díky i za podporu, ale ke Gurmánce se po pár pátcích strávených tam jako patlal, znovu nechystám .

    OdpovědětVymazat
  21. jsi na sebe moc tvrdá. Dort je moc hezký a fotky jsou dobrý. A určitě byl i moc dobrý     

    OdpovědětVymazat
  22. torta je úžasná! A náplň bola aká? :) Vyzerá veľmi chutne a hneď by som si kúsok dala.... :)

    OdpovědětVymazat
  23. [26]: Náplň nebyla výjimečně oříšková, ale máslovo-pudinkovo-ananasová . A děkuji! :)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).