Další várka sprejeřinek


Při courání městem a svým archivem se mi podařilo ulovit pár povedených či zapomenutých sprejeřinek, které mohou směle konkurovat Bráně do dimenze X :).

PF...


United Colours of Mšeno. Opravdu jsem nepochopila, proč se architektonická koncepce jednoho z největších sídlišť u nás musí nutně žvatlat anglicky. Na druhou stranu, když se dalšímu sídlišti i centru města říká "český Bronx", je to vlastně tak trochu možná i k smíchu.

Realizace probíhá pomalu, reklamu má ale velikou...


Jeden detail, který mě opravdu zaujal - paneláky...


To samé sídliště o kousek dál, pouliční plácek. To asi nebude limčonáda, že ne? Jó, co se v mládí naučíš... :)


A dvě mnišské, nelegální, nejspíše od stejného autora - "Mistra".
Autobusová zastávka...


Obchodní centrum - osud této sprejeřinky je zpečetěn, neboť se budova brzy sesune k zemi a místo ní bude stát prosklené monstrum...

14 komentářů:

  1. To jsou krásná umělecká díla.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak neviem, nemôžem sa rozhodnúť, či sprejovanie pokladám za prínos do sveta umenia, alebo iba za akceptovateľné maskovanie inak hnusných plôch.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle sprejeřinky patří do třídy vydařených, něco říkajících a takové beru. Taková Lennonova zeď na Kampě ta žije, neustále přibývají nová díla a dílka, neustále se mění. A k té atmosféře  Malé Strany a Kampy sedí a vůbec nevadí že za ní je hned historický kostel a naproti ní šlechtický palác....

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se to prostě líbí Působí to na mě mnohem líp, než obrovské bilbordy s protivnou reklamou

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, tak tento druh sprejerství beru. Ale když nám tuhle nějaký idiot nasprejoval na novou fasádu nesmyslné klikyháky, tak bych ho s chutí trefil mezi oči.

    OdpovědětVymazat
  6. No je to zajímavé a dotyčný tvůrce také asi není žádné kopyto, ale mně tahle díla nijak zvlášť duševně neuklidňují . Možná to bude tím sídlišťěm, to mě rozrušuje odjakživa a na každém se vždycky spolehlivě ztratím .

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Tak si si sebou nos proděravělý pytlík s rýží a podle vysypaných zrníček najdeš cestu zpátky. Četl jsem to kdysi v nějaké pohádce a tam to fungovalo.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle umění od sprayerů je hezké, když něco vyjadřují- což tyhle opravdu ano. Proto se mi také líbí, ale ty divné čmáranice na zastávkách, to je něco hrozného.

    OdpovědětVymazat
  9. TAk tohle jsou sprejeřinky excelentní a takovým dávám palec nahoru, přestože jinak jsem proti posprejovaným plochám. Tohle už je ale kus kumštu... parádní dokumentace!

    OdpovědětVymazat
  10. 7) Spíš bych na každém rohu potřebovala nějakého kouzelného dědečka, který by mi za skývu chleba poradil, kudy mám jít. Já potřebuji záchytné body a na sídlištích žádné nejsou, všechno je tam stejné, i lidé jsou si tam nějak podobní a všichni se mi zdají stejně staří

    OdpovědětVymazat
  11. Hrozně se mi líbí ty duhové vlny. Tohleto jsou opravdu umělecká díla.

    OdpovědětVymazat
  12. Náhodou, sáčkové štěstí (viz posl. obr.) funguje.

    OdpovědětVymazat
  13. Takové výtvory nejsou špatné, opravdu to má celkem smysl, jinak jsem proti srejerství na omítkách domů.

    OdpovědětVymazat
  14. Všem vám děkuji za milé komentáře!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).