Decoupage - krabička na kapesníky

Po zimě-nezimě, která se u nás nesla ve znamení nudlí, nikoliv však polévkových, bylo nutné řídit se heslem "Krabici kapesníčků do každého pokojíčku". Po ústupu usmrkaného období jsem zjistila, že u tohoto nápadu zůstanu, protože je to záležitost velice praktická. Ovšem pokud je jeden (já) cimprlich a chce, aby obal krabičky ladil s interiérem, je to také záležitost finančně náročnější. Takový balíček s "vystajlovanou" fasádou totiž dokáže řádně provětrat peněženku. Obzvláště přijde-li čas nudlí a denně se spotřebují třeba dvě.

A tak jsem se, z čistě praktických důvodů, rozhodla každé papírové krabici pořídit trvanlivý domeček. Jeden takový už doma pár let mám, ale nyní se v rámci operace "škatulata" přestěhoval do jídelny, protože první dřevěná trvalka z nové série je barevně celá obýváková...:)


P.S: Návod bude :).

24 komentářů:

  1. Jo, jo....tohle období už mám hodně dlouho za sebou, i když doma ještě mám hromadu matroše v podobě ubrousků i laků....ale je vyvedená!

    OdpovědětVymazat
  2. Mamka zase na tyhle krabičky šije oblečky a taky to vypadá úžasně

    OdpovědětVymazat
  3. Ten dřevěný polotovar se dá snad koupit, u nás jsem to teda viděla. :) Je to rozhodně praktické, když člověk chce aby mu kapesníčky ladily s interiérem. Taky je to fajn kreativní činnost, třeba zrovna když se marodí. :) Mě se to líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. A bude i návod na výrobu toho škatulátka? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dřevo má dřevník, kapesníky šnuptychlovník; tak to má být.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná krabička na kapesníčky.Celofánové balení se hnedle roztrhne a kapesníčky se sypou. Tohle vypadá bytelně, a navíc i pěkně na oko.

    OdpovědětVymazat
  7. V takovýchto drobnostech je síla. A krása.....

    OdpovědětVymazat
  8. No páni, takový luxusní šnuptychlovník, ladící se sedací soupravou ! Ještě nějakou tu lehkou rýmu a bude to dokonalé! Si představuji, jak sedíš v bílém froté župánku v bílém křesílku, popíjíš jiskřivý, bylinkový čaj jantarové barvy z průhledného hrnečku a pěstěnou ručkou s francozskou manikůrou taháš jeden bělostný papírový kapesníček za druhým, z té krásné krabičky

    OdpovědětVymazat
  9. Takovéhle drobnosti mě fakt baví. Tedy ne že bych to uměla, ale líbí se mi Počkám si na návod.

    OdpovědětVymazat
  10. NO ta je! Na návod jsem celá napnutá, neb u nás je spotřeba papírových kapesníčků celkem slušná a taková vymazlená záležitost by přišla vhod :)   

    OdpovědětVymazat
  11. U nás je to stejné, v každém pokoji je jedna krabice. A, i když mě už rýma přešla, zašla jsem si jednu krabici koupit a už jen netrpělivě čekám na návod.

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, výrobci na tohle ještě nepřišli a naše Janinka jo!      Moc hezké Jani!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jsem si pořádně prohlídla i tvoji krabičku s čínskými znaky a jejich překladu se budu smát ještě zítra ráno při stlaní (jsem na noční a výjimečně je klid - před bouří)             

    OdpovědětVymazat
  14. [1]: U mně tohle období trvá taky pár let, ale tak nějak průběžně, ne že bych se do toho vrhala denně .

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: To já to mám vždycky nárazovky....furt jsem tvořila různé věci nejdřív window artem, nejen na okna ale i metodou neslupovací, na pevné desky z kterých se pak motivy vystřihovaly a dělaly se z nich závěsy do oken, nebo do prostoru. Pak to byla decoupage. Žádný květináč pomalu nezůstal ušetřen. Teď patchwork a jako nejnovější druh šílenství kanzhashi....a ještě mám v plánu si vyzkoušet kusudama a jiné takové dovednosti

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Koukám, že sis prošla skoro vším, co já , tedy kromě toho kanzashi, to mě zatím minulo obloukem. Akorát mně je líto jen tak koukat na ty zásoby, co mám doma a tak je průběžně spotřebovávám a vracím se tak k něčemu, na co jsem pár let nesáhla .

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Tak je možné že zase časem taky budou vzkříšeny k životu . Zatím je to ve starém podstolku od kopírky kde to odpočívá, ničemu nepřekáží a tak si to tam pěkně lebedí a čeká.....

    OdpovědětVymazat
  18. Je to hezké, moc, ale používám na úpravu krabiček potřebných na nějaká hejblata samolepicí tapetu omyvatelnou. Není to sice levná záležitost, ale dá se i případně vyměnit. Slouží mi pod ni většinou popundeklové tvrdší krabice ze zásilek. Jak se objeví nějaká onačejší, schovám ji a pak použiji. Případně umělohmotná. S ohledem ke svému věku myslím, že stejně pak bude případně vyhozena. Mladí mají výtvarný talent všichni, tak si doma zdobí vše podle svého. Ráda se ale kochám takovými výtvory krásnými.   

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: Mockrát děkuji . Taky jsem dříve věci polepovala tapetami, bylo to hlavně praktické v tom, jak píšeš - dalo se to vyměnit a šlo to omývat, dost jsem to používala v kuchyni :).

    OdpovědětVymazat
  20. Nadhera. Nechtela byste takovou krabicku vyrobit na zakazku. Je uzasna!!!

    OdpovědětVymazat
  21. [23]: Děkuji vám . Snad se nebudete zlobit, ale na zakázku opravdu nevyrábím, já jen tak pro radost, když je čas .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).