Velikonoční cukroví - Velikovánoce


Oslava svátků jara u nás doma není ničím zvlášť výjimečná, pokud tedy do té nevýjimečnosti nepočítám velikonoční pečivo. Nepeču beránka, mazanec, jidáše a koláče, nepatlám dokonce ani velikonoční dort. Své tvořivé já vybíjím na cukroví. A protože klukům do výslužky dávám i drobné dárečky, říkáme těmto svátkům Velikovánoce :).

Velikonoční cukroví


Čokoládou maloval i náš druháček...


Výslužka pro kluky je už připravená a já mám pro letošek hotovo :).

22 komentářů:

  1. Jo a ten fernet taky. Proč nejsem kluk

    OdpovědětVymazat
  2. Lákavé a inspirativní. Taky přemýšlím, čím letos velikonoce osladím. Zatím žádnou tradici nemáme, tedy kromě domácího "mazance" z pekárny.

    OdpovědětVymazat
  3. jsem moc zvědavá, jak se bude výslužka klukům líbit A cukroví nemá chybičku - sbíhají se mi sliny   

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné cukroví a parádní sáčky, já chci takyyyy.     

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu super cukroví! Letos koledníci moc vajíček nedonesou, zdá se. I mazance a hlavně beránci se nebudou péct...

    OdpovědětVymazat
  6. Vždyť to je normální My také pečeme na Velikonoce perníčky, ale letos mamka zprovoznila domácí pekárnu a tak chce upéct i mazanec a beránka

    OdpovědětVymazat
  7. Chválím,to cukroví je nádherné,takové čisťounké, jsi ohromně šikovná a máš dobré nápady! Musí ti to zabrat času, ti panďulíni, krása! Já jsem se zmohla nejvíce na batikovaná vájíčka a dělávala jsem kdysi vizovické pečivo. To jsem však byla těhotná a na rizikáči a strašně jsem se doma nudila. Teď už mi moc času nezbývá a mazance peče mamina.

    OdpovědětVymazat
  8. A velikonoční stromeček je kde?

    OdpovědětVymazat
  9. Mně už na Velikonocích zajímá jen ten beránek, toho musím mít. Bohužel mi ho nikdo neupeče, tak musím kupovat průmyslově vyrobeného. Tak si ho aspoň vylepšuju šlehačkou, aby byl poživatelnější.

    OdpovědětVymazat
  10. Juu, ty si uz narychtovana Pripravena z celou paradou, tak to sa chlapci maju, paradne!

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Ježíšku, dej pokoj s Vánocema!

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: No co, cukroví jako cukroví - hlavně, že to chutná

    OdpovědětVymazat
  13. Když jsem si četla první řádky, že na Velikonoce nepečeš ani beránka ani mazanec apod., říkala jsem si, že se ti do toho prostě nechce, kdo by se s tím páral... A pak koukám, že ty se "patláš" s ještě miniaturnějšími sladkostmi jako je velikonoční cukroví Teda ty máš ale trpělivost, takové krásné zdobení, to se mi moc líbí.. Když byla má mladší sestra asi před 2 lety koledovat, pamatuji si, že si ve výslužce také přinesla pár lineckého cukroví

    OdpovědětVymazat
  14. To cukroví je úžasný! Máš to neuvěřitelně krásně nazdobené. My včera s Lukáškem upekli linecké, rovnou to i slepili a už je i skoro snědený. Jinak nepeču nic, beránka (snad) nafasuju od babičky, já na něj nemám ani formu, mazanec apod. kynutý moc nemáme rádi, tak to řešíme tím lineckým, které naopak milujeme všichni

    OdpovědětVymazat
  15. Nádhera! Také na velikonoce zdobíme perníčky, i když nevím jestli to letos stíháme.

    OdpovědětVymazat
  16. Páni, tak pečení cukroví na Velikonoce, to jsem ještě neviděla Opravdu se Vám to moc povedlo, hned mi teče slinka To jsem zvědavá, jakou budou mít kluci z dárečků radost, když si s tím tak bojovala (ehm, pletla).

    OdpovědětVymazat
  17. [21]: Děkujeme , klukům se pajduláci moooc líbili !

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).