Šest osmiček, aneb takové docela maličké jubileum...


To si vám takhle jednou vlezu na blog a vykoukne na mě tohle číslo. A to číslo bylo o to víc milejší, když v té době, plus mínus pár dnů, oslavila v tichosti Moje mozkovna dvanácté narozeniny :).



Pokud se vám teď náhodou svezou oči na mé počítadlo vpravo dole, uvidíte zcela jistě číslo o pár tisíc větší. Neznamená to ale, že bychom já nebo vy byli slepí nebo blbí, to jen moje prokrastinace v současné době dosahuje pomyslného vrcholu. Těch šest osmiček je číslo, za kterým stojí spousta času, zábavy, radosti, ale i vztekání a nadávek na technické problémy a (ne)komunikaci platformy Blog.cz, která v té době sice ještě fungovala, ale ne tak, aby to vzbuzovalo důvěru. Ve chvíli, kdy přetekl můj pohár trpělivosti (a že je sakra velký a hluboký), jsem se nakrkla, z Blog.cz odešla a jedním šmahem tak zahodila profláknuté jméno, články na titulce, úžasnou návštěvnost a v neposlední řadě i první příčky ve světových vyhledávačích. Nebudu vám věšet bulíky na nos, že se mě to nijak nedotklo a že to nebolelo, ale stačilo si uvědomit, že poté, co Blog.cz definitivně skončil, bych o všechno přišla tak jako tak, a že bych stejně neměla jiného východiska. Nijak zvlášť dramatické následky to na mně tedy nezanechalo a jen mě to utvrdilo v tom, jak je vše pomíjivé. Stejně, jako tahle mini rekapitulace :).

Moje mozkovna dosáhne v současnosti 10 000 návštěv za 10 měsíců. Za éry Blog.cz to byly měsíce čtyři a za časů, kdy jsem začala s návody k falešnému patchworku, mi k tomuto číslu stačilo necelých deset dnů :). 

Rekordním dnem za dobu existence mého blogu byl 26. březen roku 2013, tehdy ho navštívilo 4 695 lidí. V současné době potřebuji na toto číslo asi čtyři měsíce.


Rekordní měsíční návštěvnost jsem zaznamenala kolem čtvrtých narozenin blogu, a to v listopadu roku 2014, kdy se počet návštěv vyšplhal na 33 157.


Nejúspěšnějším rokem v počtu návštěv se stal rok 2014, kdy se na Mojí mozkovnu přišlo podívat 191 333 návštěvníků. V současné době bych potřebovala na toto číslo 16 let :D.

A malá perlička na závěr - další rekapitulaci plánuji u rovného milionu. A pokud neskončím s psaním a vše půjde ve stejně uvolněném tempu, jako doposud, můžete se na ní těšit za devět let v roce 2031. Troufám si tvrdit, že v tu dobu už ze mě bude babička :).

40 komentářů:

  1. Pěkné numero.
    Gůglil jsem si osmičku: Osmička je číslem šťastným v mnoha kulturách, i když se o to o něm tolik neví. Symbolizuje totiž bohatství, zisk, vydělávání peněz i moc a slávu. Má nádech radosti, příjemných překvapení i třeba blahobytu, hojnosti ve všech jejich podobách a sexu.
    (Z https://danakratochvilova.cz/osmicka-cislo-bohatstvi-a-karmy/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osmička je moje životní číslo, ale ani jedno z toho, co bych měla mít podle paní Kratochvílové nemám a nikdy ani neměla....

      Vymazat
    2. Tlustjoch - pěkně zaoblená potvůrka, tak alespoň tu radost mám, když ne bohatství, moc a slávu :D.

      Vymazat
    3. Vendy, to já taky ne, jen tu radost, ale i tu beru :).

      Vymazat
  2. Já mám pocit, že covidové roky, zapříčinily pokles návštěvnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle jsem nad tím nepřemýšlela, ale možná na tom něco bude - blog jsem přesunula dva týdny před začátkem covidového šílenství u nás.

      Vymazat
  3. krásně kulaté číslo! Mám sice osmu jako životní číslo, ale jak jsem četla výše, ani jedno z popisovaného nemám a nikdy jsem neměla.... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :). Člověk zase nemůže mít všechno, ne? :D

      Vymazat
  4. Jani, to je paráda. Moc tvému blogu fandím a chodím na něj ráda, od doby, kdy jsem zjistila, že existuje. Bylo to ještě na Blog.cz. Také jsem přešla a teď už jenom doufám, že žádné další změny nepřijdou, to už by pro mne asi bylo likvidační. Jsem ráda za to, co ještě dávám, novinky by zřejmě znamenaly konec. Přeji hodně dalších spokojených čtenářů, zdravím 😀😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji ti, i já jsem moc ráda, že se známe :). Myslím, že Blogspot je držák a snad už nás žádné stěhování nečeká :).
      I tobě přeji spoustu krásných článků a komentářů!

      Vymazat
  5. Teda, ty dobře plánuješ, babičko:-))) Abys nebyla překvapená, že to může trvat i trochu déle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánů se zatím budu držet :D. Ale moc dobře vím, že realita bývá někdy někde úplně jinde :).

      Vymazat
  6. A za chvíli milion, ten také vypadá pěkně :).
    Jinak tedy neskutečná návštěvnost, blahopřeji. Jak uvádíš těch 191 333 návštěvníků za rok, já jsem za celou asi 8,5 letou historii na Blog.cz měl něco přes 170 tisíc a dnešní návštěvnost je asi čtvrtinová, což je trochu menší pokles než u tebe, ale z malých čísel víc klesnout ani nejde, to bych už byl skoro na nule :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ta chvíle do milionu bude trvat devět let, ale jo, to dám :). To jsi na tom docela dobře, u mě to byl pád docela slušný a pořád ještě mám kam padat :D.

      Vymazat
  7. Janinko, pokud bych ti měla dělat nějakou tu návštěvnost, to abych tu klikala denně, ?
    Ještě štěstím že je to blog veselý, vtipný a nápaditý, nuda nehrozí. Pac Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, jen to ne, určitě to není něco, co potřebuji :D. Ani já na blogy denně nechodím, jsem ráda, když si k nim sednu jednou nebo dvakrát do týdne, víc nedávám a ani to po nikom jiném nežádám :D.
      Moc ti děkuji za chválu! :)

      Vymazat
  8. Gratuluji ke krásnému číslu. Já jsem po skončení blog.cz počitadlo vynuloval a v současné době mi to taky dělá kolem 200-300 návštěv týdně, tedy asi třetinu toho, co kdysi. Ale i za zenitem je pěkně :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :). Já neměla to srdce nulovat :D. S týdenní návštěvností jsem na tom podobně, jako ty, a máš pravdu, i tak je to pěkné :).

      Vymazat
  9. Velká gratulace, hlavní je, že se u tebe nenudime a rádi chodíme jak vidno z počtu návštěvníků. Můj blog počítadlo nemá 😱a dobře mu tak🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počítadlo není všechno :D. A moc ti děkuji za milý komentář! :)

      Vymazat
  10. Ahoj Jani, já k Tobě chodím na blog ráda bez ohledu na nějaké počítadlo, protože mě baví ! Sama ani o žádném u sebe nevím, musela bych se zeptat syna, který mě blog založil. Moc Tě zdravím, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc ti děkuji za milý komentář, mám radost, když moje psaní baví :). Počítadlo není všechno, ale tvůj blog je celkem populární, takže číslo na něm by určitě stálo za to :).

      Vymazat
  11. Komu po zrušení blog.cz neubyla návštěvnost, ať první hodí kamenem. I tak jsou to ale velmi hezká čísla a my se moc těšíme na další jubilejní článek - třeba i dřív než za devět let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :), myslím, že další článek bude opravdu až za těch devět let, další jubileum je 900 a to je moc blízko, počkám si na melounek :D.

      Vymazat
  12. Wow, to je obrovské číslo!! Veliká gratulace i k nádherným 12. narozeninám! Jsem moc ráda, že jsem tvůj blog našla :) na Blog.cz jsem měla v záhlaví počítadlo, ale na Bloggeru ho nemůžu najít :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc, Leni :). I já jsem moc ráda, že jsem tě v blogovém světě našla :).
      Počítadlo mám na TOPlistu, stačí se jen zaregistrovat, vyplnit nutné a vygeneruje ti to odkaz, který si vložíš do nastavení blogu.

      Vymazat
    2. Aha, děkuji moc :)
      PS: Osmičky jsou poslední dobou nějaké osudné, za 6 článků jich budu mít na blogu přesně 888 :)

      Vymazat
    3. Tak to gratuluji, to máš víc, než já! :)

      Vymazat
  13. To je hezké číslo. Aby nebylo, když se u tebe tak krásně čte - moc ráda sem chodím. 🙂

    Já osobně - jelikož jsem neměla a nemám počítadlo - nevím, jestli jsem o návštěvnost přišla nebo ne, ale není to pro mě důležité. Hlavní je, že ten čas strávený psaním, není zbytečný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Nikolko, jsem moc ráda, že se známe :).
      Počítadlo není nic, bez čeho by se člověk neobešel. Ono sice vypadá moc hezky, když jsem měla přes čtyři tisíce návštěv denně, ale kolik myslíš, že mi tenkrát od těch cizích lidí přibylo komentářů? S bídou pár jednotek. A to rozhodně nepovažuji za ocenění mé práce, proto je pro mě důležité mít třeba jen pár pravidelných čtenářů, kteří ke mně rádi chodí a ke kterým zase chodím ráda já, ale nejsme anonymní a navzájem komunikujeme. To je to, co drží můj blog nad vodou :).

      Vymazat
  14. Pěkné číslo - doslova pohledné :-) Gratuluji ! Já přímo počítadlo stažené nemám, ale občas se podívám na statistiku. Vidím, že číslička na nule nejsou, takže jsem ráda a to mi stačí :-)))).
    Měj pěkné adventní dny, Jani !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, pohledné, to je hezké :).
      Když to není nula, je to známka života a to se počítá! :)
      I tobě krásné adventní dny přeji!

      Vymazat
  15. No páni, to je ale hausnumero. Moc ti Jani blahopřeju. K tomu kulantnímu velkočíslu a k výročí blogu. Ráda sem chodím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, moc ti děkuji, i já jsem ráda, že se známe a že jsme se našly :).

      Vymazat
  16. Krásné číslo, ale u mě se mi to nějak nezdá - myslím ten top list, jsou tam nějak vysoká čísla. Bloguji již 14 let, jak se to vlastně nasčítalo z různých webů, ale nijak jsem to z počátku nesledovala a z novinek se číslo nepřeneslo. Hlavní je, že jsi měla vždycky zajímavý blog, mnozí blogeři také, ale jsou prostě témata, která zajímají více lidí a některá méně. Hlavně, že se lidé "potkávají" aspoň na těch blozích. Tak vydrž...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, moc ti děkuji :), jsem také ráda, že se tu setkáváme a že jsem si tu našla přátele, byť virtuální :).
      Jinak jsem koukala na tvůj TOPlist, a máš pravdu, že se ti nezdá - on totiž není tvůj - máš tam počítadlo přímo stránek TOPlistu, proto taková návštěvnost :D. Když jsem dávala do vyhledávače na TOPlistu tvůj blog, ani ho to nenalezlo, nemáš ho tam tedy nijak registrovaný a návštěvnost ti neměří. Možná si ten odkaz na počítadlo raději smaž, aby tě někdo nenařkl, že se třeba chlubíš cizím peřím :D, a zkus se zeptat v rodině, zda by ti ho někdo nepomohl nainstalovat, není to nic těžkého :).

      Vymazat
  17. Gratuluji k osmam..Kde jsou ty casy blogu.cz...To vsrchno vodneees cas...

    OdpovědětVymazat
  18. Dvanácté narozeniny, to je vážně pecka, to jsi už v pubertě, gratuluju! :)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).