Dělníci s bujnou fantazií


Když jsme si vybírali firmu, která by nám kompletně zrekonstruovala byt, dbali jsme na doporučení. To se ukázalo jako jedna z největších chyb v našem životě, ani naše nejbujnější fantazie nás nemohla připravit na to, co budeme postupem času v našem "novém doma" nacházet. Za to fantazie pracovníků této firmy byla vskutku neobyčejná, některé jejich patlaniny jsme odhalili ihned (a mohli jste je na mých stránkách vidět v jiném článku) a některé později, za pochodu, protože jsme se stěhovali do nehotového, neb firma nedodržela termín. Od data převzetí uplynuly čtyři měsíce a stále nemáme fakturu, protože se nás majitelé firmy snaží natáhnout o desítky tisíc a probíhá neustálé dohadování a přeměřování. Jenom na množství oštukovaných metrů se "sekli" o 60 metrů čtverečních, což v součtu dělá docela velikou sumu. Ostatních položek, z nichž jsme znechucení, váš ušetřím, ovšem místo toho vám nadělím unikátní porci obrázků, které se mi podařilo během rekonstrukce zachytit. Některé fotografie jsou nekvalitní, protože byly pořízeny mobilem nebo iPadem, některé fotoaparátem, nicméně berte prosím v úvahu fakt, že jsme občas měli špatné osvětlení, protože v bytě ještě nefungovala elektřina.
A ještě malá poznámka před prohlídkou této úžasné fotogalerie - aby jste si nepomysleli cosi o sockách :), naše bydlení teď už vypadá docela normálně, dalo by se říct i hezky, to nejhorší je opraveno, ovšem některé patlaniny se tu stále ještě nachází.

Ani nevím, čím začít. Co třeba podlahou? Po několika dnech užívání se nám v předsíni začala propadat plovoučka. Firma argumentovala, že podlaha je křivá a že jsme si objednali pouze pokládku, ale že se na to podívají (ovšem za předpokladu, že to zaplatíme podruhé). Podívali, rozebrali... a co to naše oči vidí? Místo jednolitého čtvercového podkladu, který se pod plovoucí podlahu běžně dává, se pod propadlým místem nachází míchanina malých kousků onoho podkladu a linolea... Mám takové tušení, že to tedy fakt asi podruhé platit nebudeme.


Po, pro firmu neplánovaném, odkrytí podlahy se nečekaně objevila místa, která měla být vylitá betonem, aby se tam náhodou nepropadla podlaha. Kdo hádá, že vylitá nebyla, hádá správně.



A jedeme dál, speciální kapitolou jsou podlahové lišty, které byly připevněny šrouby. Tady jsme byli ujišťováni, že vidět nebudou, že se zakytují a bude to ok. Nebylo, na zakytování jsme ani nepřistoupili, neboť jsme z té hrůzy málem oslepli.


Některé lišty byly od zdi dosti vzdálené...


Buď proto, že nebyly upevněny v hmoždinkách...


... nebo proto, že hmoždinky vyčnívaly a nedovolily liště ke zdi přilehnout. Firmě tuto položku nehodláme platit, její argumentace na použitou metodu a výsledek této práce byla, že... "Oni přeci nemůžou za to, že máme jiný vkus". To by jeden blil, vážení...


Odštípnuté prkno podlahy není potřeba vyhazovat, kdo šetří...


A tady opustíme podlahy. Co třeba koupelna? U obrázku sprchové výpusti odtoku by jste se extrémně pobavili. Kolečko nepřipevněno, jen přimáčknuto na kusu plastu, toto bohužel zdokumentováno nemám, stejně jako zfušovaný odtok na pračku. Ale tohle také stojí za to, panel sprchového koutu...


To je přece úplně normální, aby všechno koukalo. Nebo ne?


Od začátku se nám zdálo, že se sprchová hlavice na tom držáku viklá. Vše jsme tedy rozebrali, že šroub utáhneme. No jo, jenže ono nebylo jak ho utáhnout. Ti umělci (podotýkám šéfové firmy), použili jiný šroub a zničili kompletně závit vnitřku držáku...


Spodní část rámů dveří. Naštěstí to není z vrchu tak vidět...


Nevím, komu a jak se to podařilo, ale tohle byl pěkný funkční domácí telefon...


Bonbónek - štuk, který jsem si přejmenovala na štukflek...




Místy ze štukovaných míst kouká perlinka...


Takhle nám praská zeď u odhlučněné zdi...


A na závěr nikterak drastické obrázky, jen prapodivné malůvky a fleky, které nám tu na památku dělníci zanechali. Většinou jsou na stropě nebo nad dveřmi...


Zde si oblíbili používání dvou odstínů barev...


Cákanec sem, cákanec tam, všude, kam se podívám...


A o původu těchto fleků v kuchyni odmítám jakkoliv spekulovat :).


A to by bylo pro dnešek všechno. Pokud se budeme muset soudit, pomsta bude sladká, protože těch nervů a vztekání už bylo přespříliš na obyčejného člověka. Nejspíš to dopadne tak, že v případě tahanic obrázky i se jménem a adresou firmy nahraji na Facebook a poprosím o sdílení. Dozvíte se včas :).

38 komentářů:

  1. ta firma by se měla jmenovat na Packal a Patlal, protože kam se na ně hrabou Pat a Mat Divím se, že nevidíš rudě, protože třeba já bych už seděla ve vězení za napadení doufám, že dostanete slevu (spíš příplatek na nervy), ale v dnešní době se málokdo chytne za noc a přizná chybu, tak nevím - držím pěsti a máte můj obdiv - ty i polovičák   

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je teda děsný, to ti řeknu, každej řve, jak má málo peněz, ale vyrobit něco pořádnýho, za co by se nemusel stydět, to už se jaksi nenosí. Dnes se jenom rejžuje, rejžuje a všechno se odflákne s myšlenkou toho druhýho co nejvíc oškubat. Nedejte se Janinko a neustupte ani o píď.

    OdpovědětVymazat
  3. To je jak ze zlýho snu Doufám, že to vyhraješ, držím pěsti

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je opravdu ke zblití....a k vybití....celé té povedené firmy. Usekat pazoury a vymáchat v koši ne ve vodě ale v žumpě. To je tedy šlendrián všech šlendriánů. Docela by mne zajímalo kam se poděly ty zlatý český ručičky....nebo že by byly zlatý v tom jak všechno dokurvěj? Tak za tohle bych odmítla zaplatit dokud se to nedodělá tak jak má být. A k tomu soudu bych šla...

    OdpovědětVymazat
  5. To je teda veledílo. To by chtělo zveřejnit firmu, aby se lidi nespálili také.

    OdpovědětVymazat
  6. tak tohle je docela drsný.. já o těhle opravách a tak podobně nevím vůbec nic, ale jsem si jistá,že i já bych to zvládla mnohem líp a ty jejich argumenty? To asi nejsou ani trochu normální v té firmě ne?

    OdpovědětVymazat
  7. tak toto je fakt zlé... ale ste v práve, bez reči. A to by som bola povedala, že keď to bola firma na doporučenie niekoho, tak nechcem vidieť byt toho predtým   ... držte sa a pevné nervy želám! Určite je právo na vašej strane!

    OdpovědětVymazat
  8. Panebože, to je příšerný... do tohoto vejít a vidět tu spoušť... by mě fakt normálně kleplo. Ještě, kdyby za to někdo chtěl platit. Opravdu vám nezávidím ty tahanice s tím... ale vypadáte, že to berete docela s humorem, tak ještě, že tak :) Já bych z toho nespal..

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, tak to mi připomnělo, jak jsme si u jedné firmy nechali zrekonstruovat koupelnu

    OdpovědětVymazat
  10. By mě asi kleplo.... vruty v lištách mě fakt zarazily, jsem vždycky myslela že se lepí

    OdpovědětVymazat
  11. To je taková hrůza a děs, že to ani nejde nijak komentovat!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Drsné!!! Když se narazí na umělce, není se pak co divit za umělecké ztvárnění rekonstrukce

    OdpovědětVymazat
  13. To tedy je! Musela jsem na to pozvat svého muže. Nezávidím.

    OdpovědětVymazat
  14. zlatíčko, prošli jsme taktéž celkovou rekonstrukcí, ale krom elektriky vše manžel se sousedem, vypadá to u nás mnohem lépe, s prominutím, než u vás a vsadím se, že to i stálo mnohem méně... jelikož jsem občas byla podej a podrž, vím, jak se co dělá a lišty se rozhodně nešroubují takto viditelně, ale jen ta skrytá část, na kterou se ta viditelná naklapne... a to nemluvě o zbytku!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak tohle je opravdu na zvracení,soudit nechat zavřít až bestie zčernají.Já jen mohu říci,že u nás máme předělanou koupelnu,kuchyň a dělala mě ji firma která opravdu má název Pat a Mat,ale ti kdyby toto viděli no nevím co na to,teda u vás se ty ,,prasata,,jiný název nemám -teda vyřádily.Tak jak píše Gábinka já osobně bych jim tu reklamu udělala.Z naší firmou jsem byla spokojená nadevše a oni ještě zdarma mě přidělali na zeď novou linku,kterou zrovna v tu dobu přivezla jiná firma.A navíc jsm měla koupelnu uklizenou,že jsem potom měla do večera od tří hodin hotovo.

    OdpovědětVymazat
  16. Medvěd moc dobře ví, proč na baráku dělá všechno sám

    OdpovědětVymazat
  17. [20]: Jani, chápem a rozumiem.

    OdpovědětVymazat
  18. Janinko, také jsme rekonstruovali a občas s podobnými výsledky. Manžela občas totiž popadne spořivá a místo osvědčeného řemeslníka pozve nějakého levnějšího místního všeuměla.

    OdpovědětVymazat
  19. [21]: Já vím, jen jsem to sesumírovala jako vysvětlení pro víc komentujících najednou , odporníci jsou super slovo .

    OdpovědětVymazat
  20. Pat a Mat by asi tu rekonstrukci zvládli líp. Každopádně si to nenechte líbit, protože tohle je klasická ukázka toho, jak odfláknout práci.

    OdpovědětVymazat
  21. Janinko, to by chtělo i zveřejněné oné firmy, název a sídlo. A klidně na FB. Nemůžou nic namítat, fotodokumentace je fotodokumentace. Držím vám palce, tohle je úplně nabíledni. Snad nebudete mít smůlu na podplacenýho soudce.

    OdpovědětVymazat
  22. u některých obrázků jsem se i zasmála a to tomu, jak může mýt lidská blbost obrovská... Zajímalo by mě, jak to vypadá doma u pánů z firmy...

    OdpovědětVymazat
  23. Ježišmarjá, to je děs!!! Sehnat dneska kvalitní řemeslníky je zřejmě snová fikce. Ale něco tak fušerského jsem ještě neviděla. A ještě za to chtít peníze Mě vždycky udiví, jak v dnešní době - kdy by měla fungovat nějaká konkurence - si můžou firmy dovolit zaměstnávat takové neumětely a břídily. A ještě si za to účtovat horentní sumy. To je fakt na soud. Přeji pevné nervy a ať to dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Nám by stačilo, kdyby nás nenatahovali na něčem, co neudělali.

    OdpovědětVymazat
  25. To čumím ... Nejspíš firma Pat a Mat co? :)

    OdpovědětVymazat
  26. Je dolezite si zistit o nich co najviac. Moje zlaticko pracovalo pri prerabke domov, bytov.. takze sa nebojim, ze ak by sme raz potrebovali bude to nekvalitne. On je profik v takych veciach a pozna ludi.

    OdpovědětVymazat
  27. [29]: Pat a Mat ne, to by byla urážka těch dvou .

    OdpovědětVymazat
  28. Tak takhle to všecko zfušovat by to snad nedokázali ani zmiňovaní Pat a Mat. Za tohle by měli platit spíš oni vám. psychické zdraví totiž máte jen jedno.

    OdpovědětVymazat
  29. Upřímnou soustrast, kde jsou ty zlaté české ručičky? A kde je nějaká profesní čest? Řemeslo mívalo zlaté dno, jenže dneska to asi nestačí, dneska chtějí mít zlatý celý kastrol Ať to dotáhnete do nějakého spravedlivého konce.

    OdpovědětVymazat
  30. [32]: Vždyť to povídám, že by to byla urážka těch dvou kutilů .

    OdpovědětVymazat
  31. Tak to je vážně prasárna. Soudit se, zavírat, pokuty solit, všechno je málo. Bohužel, takhle kvalita je dneska standard a firma se dá i s miliony dluhů a hrozícími žalobami zavřít a ještě ten stejný den založit znovu. Nečekejte, že něco vysoudíte, maximálně se Vám vysmějí.

    OdpovědětVymazat
  32. [35]: My se nesoudili. Zaplatili jsme si soudního znalce a po jeho verdiktu nezaplatili dle konečné faktury už ani korunu. I přes vysokou cenu znalce jsme ušetřili několik desítek tisíc :).

    OdpovědětVymazat
  33. Tak to je masakr Jak se říká, vřele nedoporučuji

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).