Marcipánoví Angry Birds

Už jsem vám říkala o své úchylce, která mě posledních pár desítek let provází životem? Že NEE? Tak to musím bezpodmínečně napravit dřív, než se vrhnu do kolotoče práce-škola-školka-myčka-pračka-kuchařka-uklízečka :). Takže zpět k té úchylce - já totiž ráda biče, hlavně jejich pletení. Jak se takový bič ve skutečnosti plete fakt netuším, nemám ten pocit, že to bude jehlicema a klubkem vlny, vlastně si myslím, že se vůbec neplete, ale to je teď úplně fuk, já ho prostě pletu a už o tom nechci slyšet ani slovo. Takže já si takhle děsně ráda pletu ty biče, hlavně na sebe a dělá mi to hroznou radost. Každý takový bič je pro mě výzvou, která je ovšem někdy i takovým malým hřebíčkem do rakve, neboť bič rovná se chvílemi infarktová záležitost. Já za to ale nemůžu, po narození mi totiž do vínku jedna sudička nadělila "Ty, děvenko, přelezeš nepřelezitelné!". Tedy, ona původně řekla "Ty, děvenko, budeš ta, co vyhraje těch 200 mega ve Sportce!", jenže to se nelíbilo těm zbývajícím dvěma sudičkám, frfňaly něco o tom, že bych to pak v životě měla moc snadný a to že teda jako ne a ať se v těch sračkách pěkně vykoupu. No a tak první sudička pod nátlakem těch dalších dvou svojí sudbu změnila a já teď musím přelézat nepřelezitelné. No, tak směle do toho!

A jaký že bič jsem na sebe upletla tentokrát? Roztomiloučké naštvané ptáky - ačkoliv by se mohlo zdát spojení bič-ptáci mírně zavádějící, vězte, že tito ptáci jsou marcipánoví a přichystala jsem si je pár dní předem na "Ángy-Birdí" dort, který jsem si letos vymyslela pro svého druhorozeného. Tedy přesněji řečeno - nevymyslela, jeho záliba v těchto opeřencích mi nápad tloukla o čelo už hodně dlouho a tak jsem sedla, googlila, přemýšlela a kreslila. Hotový dort bude až koncem týdne, ale proč vám ptáčky neukázat už teď...

To vám takhle domů přijdou balíčky s marcipánem připomínající barevná hovínka...
Některá byla vskutku realistická! :)


...a vzniknou z toho za jedno dopoledne parádní figurky a komponenty potřebné k dalšímu tvoření dortu.


Ale modelína je lepší, tenhle marcipán měl tendenci trochu se roztékat a tak ptáčci i čuňata, jejich protivníci, mají poněkud rozplizlejší tvar, než by míti měli. A vůbec jsou takoví celí trochu jiní, ale myslím, že prckovi to bude šumák a bude mít radost i tak :).



Chrocht!

48 komentářů:

  1. Éngry Bérds! 8D Neeeeee!!! Jsou super. Achjo, dostala jsem nějak chuť na marcipán, to je zlo v takhle pozdní hodinu večerní. XD

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají prostě .... k sežrání

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné! To bych nesplácala, ani kdyby nade mnou s bičem stáli!

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě figurku kocůra a budu skákat ku stropu!

    OdpovědětVymazat
  5. Medvěd by ti okamžitě celý tác s čuníky a ptáčky nekompromisně vyžral Na marcipán ho utáhnu vždycky.

    OdpovědětVymazat
  6. Mladý mi kouká za zády a je to samé júúú a jééé - a to tyto potvůrky neznáme. Takže Tvůj synáček bude nadšený:) Máš to krásné, už se těším na celý dort. I když se u něho nejspíš naslintám

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera, já bych si dala to prasátko, i když není z masíka... mňamky   

    OdpovědětVymazat
  8. Tééééda Janinko, co může vzniknout z hovínka, jak píšeš, to by jeden nevěřil!

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké. Tihle bérdíci se mi moc líbí

    OdpovědětVymazat
  10. Od uvedení modifikace Star Wars jsem fenoménu Angry Birds propadl... a teď ještě tohle. Chválím manuální zručnost a raději přestávám koukat na obrázky, protože bych si slinami zkratoval klávesnici. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všem vám děkuji za milé "Ángry Birdí" komentáře !

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jsi prostě úžasná Birdíci jsou senzační, nejvíc asi ten červený. Ale proč jsou čuníčci zelení? Stejně jsou k sežrání.Musím končit, neb mi tečou "grynty"po bradě...     

    OdpovědětVymazat
  13. ty je škoda jíst!!! a jsou neskutečně realističtí! Jani - jsi hvězda - dál přelézej nepřelezitelné!     

    OdpovědětVymazat
  14. Ou.. maj.. Gad! Tak tohle je prostě geniální. Janinko, já nepřestávám prostě zírat a podivovat se nad tím, co dokážeš všechno stvořit.. a navíc.. sakra! Proč to vypadá tak jedle! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Janinko, tvůj bič je neobyčejně kreativní a mám dojem, že ta sudička nakonec dobře udělala. I když to pachtění ti nepřeju, tolik nápadů a šikovných kousků bys asi s 200 mega neměla - válela by ses na Seychelech, a nic by tě nenutilo vymýšlet takové nádherné blbinky.

    OdpovědětVymazat
  16. Jsou krásní, zrovna k nakousnutí! Ať se synkovi líbí.

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezké. Na to ale musí bý výtvarný talent. Neumím si snad ani představit, jaký patvary děsivý by z toho vylezly mně.

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Děkuji ti , myslím, že další verze ála Star Wars už nebude , za rok je bude bavit zase něco jiného...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ty jsou suprácký! Ty si šikulka, moc pěkný. Vykouzlilo mi to úsměv na rtu, dokonce i po ránu

    OdpovědětVymazat
  20. Ach, úprimne môžem napísať, že si mi narobila óbróvské chute! Marcipán milujem, teda hlavne na tortách, zvlášť keď sú tak menej krémové. Krémové ja totiž neznášam. Každopádne, vyzerá to úžasne! Si veľmi talentovaná, je to skutočne nádherné.

    OdpovědětVymazat
  21. To je geniální!!!!!!!!! Nechápu, jak si z těch "barevných hovínek" mohla udělat něco tak povedenýho...Myslím, že si tě objednám na výzdobu dortu k mým dvacetinám

    OdpovědětVymazat
  22. To je dokonalé! Takový dort bych chtěla! (ano, přesně takový chci ke svým 20. narozeninám za půl roku vlastně nejlepší by byl s těmi star wars angry birds ) I když by možná stačily jen ty figurky Zrovna jsem se chystala tvořit vlastní marcipán, tak bych mohla zkusit pár ptáčků :)

    OdpovědětVymazat
  23. tem začátek článku mě fakt rozsekal- ty děvkoXDD

    OdpovědětVymazat
  24. muzu se zeptat ten marcipán vyrábíte nebo kde ho kupujete??Peču dorty ale někdy to z toho marcipánu ze supermarketu opravdu nejde moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  25. To je perfektní a vtipné Dobrá práce

    OdpovědětVymazat
  26. krása škoda že nedáváš vzorky zdarma já se můžu po marcipánu utloucD

    OdpovědětVymazat
  27. [24]:[29]:[32]:[33]:[35]:[36]:[38]:[39]:[40]:[41]:  Moc vám všem děkuji za milé slintavé komentáře , jsem ráda, že se ptáčci líbí!

    OdpovědětVymazat
  28. To je tak povedený! Hned bych si dala

    OdpovědětVymazat
  29. Mám podobné sudičky        jinak woooow hrozně se ti povedli úplně nejlepší jsou ty prasata, taky bych chtěla být takhle šikovná

    OdpovědětVymazat
  30. Je to úžasné jste opravdu šikovná!  moc děkuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  31. [47]: Moc vám děkuji, jsem ráda, že jsem mohla inspirovat a že se vám dílko podařilo .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).