Ptáte-li se, co že je voňavé a jablíčkové k tomu, pak je to džemová dobrota na zimu, kterou jsem včera vyráběla. Trochu jsem odběhla od klasiky a zaexperimentovala a na to, že mé nápady občas končí katastrofou, výsledek moje chuťové buňky krásně pošimral :).
Za barem II #49: Domácí zavařenina
Zadání devětačtyřicátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).
Na výrobu "voňavého jablíčkového" džemu budete potřebovat:
1600 g nahrubo nastrouhaných jablek
0,5 l 100% ananasového džusu
600 g cukru
2 balení želírovacího přípravku Gelfix Super 3:1 od Dr.Oetkera
1 lžičku mleté skořice
A jak na to?
Jablka jsem společně s džusem a skořicí přivedla k varu a pak na mírném ohni dusila asi půl hodiny do změknutí. Směs jsem rozmixovala na hrubou kaši, přidala dvě balení Gelfixu, zamíchala a asi dvě minuty důkladně provařila. Nakonec jsem do jablečné kaše vmíchala cukr a nechala ještě deset minut lehce probublávat.
Horkou směsí jsem naplnila nahřáté zavařovací sklenice, zavíčkovala a nechala deset minut stát dnem vzhůru.
Z této dávky mi vzniklo necelých 2,5 litru výborného džemu.
Mňam,dala bych si,ale jsem nešika a nikdy bych to "nevyrobila"
OdpovědětVymazatUž podle té fotky a receptu to pro mě vypadá jako skutečná mňamka. Ta fotografie mi úplně udělala chutě na štrůdl od mojí maminky - ten bych mohla jíst na tuny
OdpovědětVymazatMNAM! :-O
OdpovědětVymazatHmm, úplně jsem a to dostala chuť!
OdpovědětVymazatVoní to z fotky
OdpovědětVymazatjá rád jabka, ty rád jabka - mňam - škoda, že net neumí i vůně a chutě, ale jen obrázky
OdpovědětVymazatMňam
OdpovědětVymazatVypadá to Jani báječně a voní to až sem! To se bude v zimě mlsat
OdpovědětVymazatMňam! Jani, ty mě tou soutěží s mléčným barem úplně zničíš, pořád takový dobroty u tebe!
OdpovědětVymazatJaninko, dík za inspiraci, mě na zahrádce padaj dobrý jabka, musí se ihned spotřebovat, jsou naďobané a samá vosa a tohle asi bude to pravé oře...jabkové .
OdpovědětVymazatDěkuji vám všem za milé a voňavé komentáře!
OdpovědětVymazatmáš to moc hezké
OdpovědětVymazat[12]: Děkuji ti .
OdpovědětVymazat...alespoň ta marmeláda nemá oči
OdpovědětVymazat[14]: Ale můžu jí je dodělat !
OdpovědětVymazatNaaranžovala si to tak skvěle, že to vypadá jako z nějakého "nóbl" hotýlku Musí to být výborné, ale na mě je ta příprava trošku zdlouhavá Nevím, jestli bych to tak dlouho vydržela čekat
OdpovědětVymazat[16]: jen tak dlouho, to to tam nemá být
OdpovědětVymazat[16]: Děkuji , je fakt, že to strouhání jablek bylo nekonečné, ale zase tak dlouho to netrvalo. To takový oběd se kolikrát vaří déle .
OdpovědětVymazat