Perníčková divočina


Prosincový článek bez Procházkovic perníčků by byl jako svíčková se šesti bez knedlíků, takže bez okolků, tady ho máte. Jak už jsem mnohokrát psala, i kdybyste si oči vykoukali, tradiční vánoční motivy u nás prakticky nenajdete. Zdobící divočinu začal provozovat před lety na cukroví můj manžel (stačí sjet jen na fotku, minout nemůžete :)), naši hoši se toho chytili a úspěšně jdou ve šlépějích svého otce. Každým rokem je tato divočina čím dál větší a já jsem zvědavá, kdy dosáhne svého pomyslného vrcholu, zatím jsme asi někde na úpatí. Na mou omluvu musím dodat, že já se vážně první kousky snažila o typicky vánoční zdobení, jenže kluci mě do svého barevného světa tak vtáhli, že jsem nemohla odolat. Prostě to nešlo :). 

Upozornění: zručným perníkářkám, po loňském umírněnějším zdobení, se pohledem na to letošní zježí chlupy hrůzou i tam, kde o nich doposud nevěděly. Předem se jim za tuto nepříjemnost omlouvám a soucítím s nimi. 

Graffiti v Amsterdamu


Letní toulání po Amsterdamu nás zavedlo do stovek méně či více známých míst uliček. A já jsem, místo toho, abych si okouzlená a opojená atmosférou všímala krás města, vymetala zapadlé kouty a lovila graffiti do své rubriky. Tohle už je fakt asi nemoc :).

Protože Amsterdam nemá v centru legální graffiti plochy, jsou tato dílka většinou na menších plochách. A byla to leckdy pěkná divočina :).

Matýskovy drobečky podruhé


Často mívám pocit, že je naše domácnost taková kouzelná říše divů za zrcadlem, nikdy totiž nevíte, kdy, kde a na co narazíte. Na druhou stranu jsem na tom o něco lépe než Alenka, já to alespoň tuším. Většinou jsou to Matýskovy drobečky a vůbec se na něj za ně nezlobím, protože je většinou trousí úmyslně a proto, aby mě potěšil nebo rozesmál :). 

Neživé věci u nás doma cestují z místa na místo, objevují se tam, kde by je člověk nečekal, předávají vzkazy, případně se rozmnožují či transformují do jiné podoby :)