Lívance


Mí letití čtenáři možná pamatují, že jsem jeden čas trpěla ksichtofilií (více o této vážné duševní poruše, o které se ale bohužel moc nemluví ZDE,). Ve zkratce a zjednodušeně to znamená, že jsem oživovala dětská jídla očima a všelijakými ksichtíky. No a když mě to alespoň trochu přešlo a já myslela, že nejhorší mám za sebou, přišla tahle dávka lívanců. Přísahám, že jsem vytváření těch šklebíků opravdu v úmyslu neměla a že jediné, co jsem s nimi udělala, bylo vykydnutí těsta na pánev. Nevím, jestli to od nich měla být pomsta za to, že je nově dělám jen ze žitné mouky, nebo že je peču na sucho bez oleje. Možná ale těm lívancům prostě jen hráblo... :)




48 komentářů:

  1. Vtipné, povedly se ti. A chválím, že jsi je dala na blog. Můžu si hned dva vypůjčit jako vtipnou ilustraci? Stejně tuším, že si je Gúgl hned shrábne do své galerie, budou se líbit.

    OdpovědětVymazat
  2. To mi připomnělo to umění tvořit z lívancového těsta ty nádherné obrázky psů a jiné. Občas to na fb proběhne. Ale ti tví jsou spontánní ...

    OdpovědětVymazat
  3. Ksichtofilie, to slyším, tedy vidím poprvé.To je dobré!!! Povedlo se to hezky. Já jsem to nesledovala u palačinek, jestli tam náhodou není nějaký "obrázek"!Budu si muset všímat.   

    OdpovědětVymazat
  4. I když jsou některé takové šklebivé, mám na ně strašnou chuť!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten první se tváří docela výhružně, z toho bych měla i strach...

    OdpovědětVymazat
  6. Boží, hned bych si do jednoho kousla))

    OdpovědětVymazat
  7. Kam se na tebe hrabu s fantazií!!!

    OdpovědětVymazat
  8. No, pno prirozenpu vestou vznikne leccos, co by člověk sam ani tk nezrefil ..Ty livance jsou fakt...ke spapani

    OdpovědětVymazat
  9. Super, ještě jim dát jména a bude vám líto je sníst .

    OdpovědětVymazat
  10. Ksichtofilie! V životě jsem neslyšela!   Jo, lívanečky se Ti povedly!

    OdpovědětVymazat
  11. Pamatuji se, že jako děti jsme pozorovaly mraky a hledaly v nich různé tvary i tváře..U lívanců mě to ještě nenapadlo, ale ti tví jsou jak živí!!😂😂

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Moc děkuji , jasně, že můžeš .

    OdpovědětVymazat
  13. [3]: Děkuji ti, určitě se při dalších palačinkách koukni!

    OdpovědětVymazat
  14. [2]: Taky jsem to zaregistrovala. Ale kdybych se snažila, asi by to dopadlo hůř, než tyhle lívance .

    OdpovědětVymazat
  15. [5]: Napatlala se na něj marmeláda a tvaroh a rázem bylo po strachu .

    OdpovědětVymazat
  16. [8]: Chvíli jsem si říkala, jestli nehráblo náhodou mně a ne těm lívancům .

    OdpovědětVymazat
  17. [7]: Už jsou bohužel sežraní .

    OdpovědětVymazat
  18. [10]: My jsme je zamázli marmeládou a tvarohem a k pojmenování nějak nedošlo .

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: S těmi mraky to dělám já i děti dodnes .

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to by mě nenapadlo lívance takhle zkoumat, ale je to bomba. Parádní šklebíci, dostala jsem na ně chuť, ale tyhle už určitě nejsou k mání.  Jahody jsou teď na každém rohu, tak to bude dobrota

    OdpovědětVymazat
  21. [13]: Já děkuji. Určitě se s nimi na mém blogu setkáš i s uvedením tvého autorství

    OdpovědětVymazat
  22. Ale hráblo jim naprosto skvěle       

    OdpovědětVymazat
  23. [25]: Máš pravdu, tyhle už k mání opravdu nejsou . A moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
  24. No to jsou parádní ksichtíky! oni se ti jen snaží naznačit, že inspiraci a srandu najdeš fakticky kdekoli!

    OdpovědětVymazat
  25. [33]: Dík! Když jsi mi to tak hezky vysvětlila, už teď se těším na další lívance .

    OdpovědětVymazat
  26. Mimochodem když už jste u těch experimentů, před pár dny jsem vyzkoušel palačinky plněné špenátem. Ty palačinky pochopitelně byly slané, ale celkově (přestože jsem se zprvu zdráhal) tento pokus mile překvapil. Nejedl bych tedy každý den, ale každý měsíc bych si to rád dal. A přitom ani cena nebyla šílená - jen osmdesát korun (za dvě velké plněné palačinky plus obloha malá zeleninová v ceně)

    OdpovědětVymazat
  27. Ksichty, neksichty, okamžitě bych si s borůvkami a šlehačkou zavdala

    OdpovědětVymazat
  28. " Jen proto , mi nadali  do ,,kanců,,

    OdpovědětVymazat
  29. [37]: Já bych si na ně dala zase jahody se šlehačkou .

    OdpovědětVymazat
  30. [36]: Špenátové palačinky nejsou žádnou novinkou, jsou součástí mého dětství a že už to několik desítek let bude . Mám je moc ráda, vracím se s nimi do dětských let .

    OdpovědětVymazat
  31. [38]: Billy Čuňassi, zvedej činky

    OdpovědětVymazat
  32. To je vtipné Občas se mi taky něco takového povede, i když to není v úmyslu. A jaké jsou lívance ze žitné mouky? Já dělala jen žitnou i pizzu a u lívanců si to moc neumím představit :) jinak já lívance dělám hlavně z banánů a vloček, jako rychlá snídaně jsou úplně ideální

    OdpovědětVymazat
  33. [43]: Lívance z žitné jsou úplně normální, jen nevykynou tolik, jako z bílé mouky, kypřící prášek jako by tam skoro nebyl. Pizzu jsme zkoušeli minulý týden a byla fantastická .

    OdpovědětVymazat
  34. [44]: Aha, tak to taky někdy zkusím, děkuji :))

    OdpovědětVymazat
  35. Chudáci, tváří se zkroušeně z představy, že skončí v žaludku :).

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).