Na polici v kuchyni (tedy pardon, vlastně na úžasné dřevěné konstrukci, kterou mi postavil manžel :)) už nějakou dobu leží voňavý balíček s kořením. Některé druhy znám, některé jsou mi naprosto neznámé a o některých jsem slyšela, ale neměla možnost je ještě ochutnat. Doposud jsem se na krabičku jenom koukala, tedy až dodnes, kdy jsem se odhodlala koření otevřít (normálně mi to bylo líto!) a ochutit s ním domácí těstoviny.
Otevřela jsem čtyři balíčky, kari, papriku, šafrán a luční kmín. Překvapilo mě, že chuť i vůně tohoto koření je úplně odlišná od toho, co se prodává u nás v obchodech. Tedy kromě šafránu, který byl doposud mým chuťovým buňkám utajen a tak nemohu posoudit, jestli takhle vážně voní i chutná...
Za barem II #52: Domácí těstoviny
Zadání dvaapadesátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).
Domácí těstoviny jsem vyráběla podle klasického receptu, co mě naučila babička - "na 100 gramů hladké mouky dej jedno vejce a špetku soli". K těstu jsem ještě přidala trochu onoho koření, vyválela a nakrájela. Oficiálně se tomuto tvaru říká tagliatelle, já tomu říkám "tlustý nudle"... :)
Hromádky od shora po směru hodinových ručiček - bez koření, s lučním kmínem, s paprikou, se šafránem a s kari. V originále to bylo trochu více barevnější, než na fotografii...
Pak jsem těstoviny doměkka uvařila, přidala je k osmažené směsi jarní cibulky, rajčat, salámu a nivy a o večeři dnes bylo postaráno...:)
Takhle mi teda dělat chutě :) Já zkoušela hodně koření, ale raději se krotím, ono často to není zdravé :) Chválím, jen bych vzala lžičku a za chvíli už by nic nebylo.
OdpovědětVymazatHmmm vypadá to dobře.
OdpovědětVymazatJa som do korenia úplné pako, takže o snahe s ním niečo uvariť sa ani nedá hovoriť. Ale viem, že pri indickej kuchyni sa zaužíva niečo ako: "troška tohto korenia a troška tohto, ale čo, napráskam to tam!" Takéto jedlo si rada vychutnám, ale varenie rada prenechám niekomu inému.
OdpovědětVymazatDobrý nápad s tím kořením!!Rozhodně to vypadá netradičně! :)
OdpovědětVymazatPáni, domácí těstoviny
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle! Můžeš si takových nudlí nadělat do zásoby a smíchat vždy jen dva druhy - neutrální a ochucené. Aby to nebyl chuťový myšmaš...
OdpovědětVymazatBill Pitelka - kuchař z Armády spásy
OdpovědětVymazat[1]: Ono záleží, jak které, už se těším, až si "čmuchnu" k těm ostatním druhům .
OdpovědětVymazat[4]: Děkuji ti .
OdpovědětVymazatOoo no nikdy by mě ani nenapadlo, že může z nudlí vzniknout malé umělecké dílo. (Teda napadlo, protože jsem si naprosto krásné těstoviny přivezla z Itálie, ale ne, že se dají vyrobit i doma. :))
OdpovědětVymazatOno se říká, že bez koření není vaření. Občas vytvářím zelené nudle do kterých dávám bylinky.
OdpovědětVymazatTeda Janinko, ty jsi neuvěřitelná! Nad výrobou domácích těstovin jsem snad ani nikdy neuvažovala a ty je tu vyplodíš jen tak mimochodem - a ještě úžasně barevné a zcela jistě i velmi chutné! Tleskám a obdivuju! Jo a taky slintám, ačkoli po večeři
OdpovědětVymazat[10]: Děkuji ti , u nás máme v obchodě za výlohou také pravé italské těstoviny, proti těm jsou moje nudle jako čudly vedle sumce .
OdpovědětVymazatV koření sběhlá nejsem, protože ještě moc nevařím, ale taky by mi bylo líto rozdělat ty balíčky. Mně se líbí, jak to hraje všema barvama=) Těstoviny vypadají dobře a určitě tak i chutnali. Měli jste díky koření různorodou večeři=)
OdpovědětVymazat[14]: Poté, co jsem z balíčku použila papriku na gulášovou polévku, už z toho koření tak nadšená nejsem. Ona totiž byla extrémně pálivá, což se tam vůbec nepsalo, takže polévka letěla do záchoda .
OdpovědětVymazat